Hogere internetsnelheid en lagere prijs bij Robin Mobile

Hogere internetsnelheid en lagere prijs bij Robin Mobile

Heb jij een abonnement bij Robin Mobile? Dan heeft Telefoonabonnement.nl goed nieuws voor je. Zowel bestaande klanten als nieuwe abonnees kunnen vanaf volgende week profiteren van een hogere internetsnelheid. De tarieven van zakelijke klanten worden nagenoeg gelijkgetrokken met niet-zakelijke afnemers.

Gaat er een belletje rinkelen als je de naam Robin Mobile hoort? Nee? Geen reden om je te schamen. Robin Mobile is een vrij nieuwe speler die pas sinds medio 2013 actief is op de Nederlandse telecommarkt. Het bedrijf biedt geen all-in-one abonnementen aan, enkel sim-only abonnementen.

Robin Mobile is de enige provider die abonnementen aanbiedt waarmee klanten binnen Nederland onbeperkt kunnen internetten, bellen en sms’en voor een vast bedrag per maand. Geen onverwachte, bijkomende kosten en dus ook geen kopzorgen of je wel binnen je bundel blijft. Enige verschil tussen de abonnementen onderling is de maximale internetsnelheid.

Fair Use Policy

Wel moet je rekening houden dat Robin Mobile je kan aanspreken op je datagebruik, bel- en sms-gedrag. Het maakt namelijk gebruik van een Fair Use Policy. Zo zegt het bedrijf dat de hoeveelheden MB’s, belminuten en sms’jes ten allen tijden onbeperkt is, maar dat dit wel “binnen de perken van normaal en gemiddeld gebruik dient te blijven”. Zo is bijvoorbeeld wel toegestaan om je smartphone of tablet als mobiele hotspot te gebruiken, maar niet om je simkaart in apparaten als modems, dongels en routers te plaatsen. Ook is het verboden om torrentbestanden te downloaden of serverdiensten te gebruiken die het netwerk onevenredig zwaar belasten en netwerkproblemen kunnen opleveren (congestie). Dit soort gedrag bestempelt Robin Mobile als misbruik en behoudt het recht om eenzijdig de overeenkomst te ontbinden.

Robin Mobile

Hogere internetsnelheid

Robin Mobile biedt reguliere klanten vijf verschillende abonnementen. Met het instapabonnement kun je tot 64 kbps mobiel internetten, bij het duurste pakket loopt dit op tot 15 Mbps. En onbeperkt bellen en sms’en binnen Nederland.

Op 1 juni bestaat Robin Mobile exact drie jaar. Om dat te vieren verhoogt de provider de huidige internetsnelheid op bijna alle abonnementen. Wie het instappakket Robin Entree afneemt profiteert helaas niet van de hogere internetsnelheid: deze blijft namelijk gelijk. De onderstaande tabel toont de huidige maximale internetsnelheid, de nieuwe snelheid en de prijs van het abonnement.

  Huidige internetsnelheid Internetsnelheid per 1 juni Prijs
Robin Entree 64 kbps 64 kbps 14,95 euro
Robin Mobile Junior 400 kbps 800 kbps 19,95 euro
Robin Gewoon Snel 1 Mbps 2 Mbps 29,95 euro
Robin Super Snel 8,2 Mbps 15 Mbps 39,95 euro
Robin Mobile Pijl Snel 15 Mbps 25 Mbps 49,95 euro

 

Klanten die een Robin Super Snel abonnement hebben krijgen nog een extra cadeautje van de provider: zij krijgen vanaf 1 juni standaard toegang tot het 4G-netwerk van KPN. Dit was voorheen alleen beschikbaar voor klanten die een Robin Mobile Pijl Snel abonnement hadden afgesloten. Zoals de bovenstaande tabel laat zien heeft deze laatste groep wel een maximale internetsnelheid die aanzienlijk hoger ligt.

Lagere tarieven voor zakelijke klanten

Robin Mobile vergeet ook zijn zakelijke klanten niet. Zij krijgen vanaf volgende week een permanente prijsverlaging: vanaf 1 juni hoeven ze maandelijks 5 euro minder op te hoesten. Daarmee trekt de provider van zakelijke klanten nagenoeg gelijk aan die van niet-zakelijke klanten. In de onderstaande tabel vind je de oude en nieuwe prijzen.

Huidige prijs (excl. BTW) Prijs vanaf 1 juni (excl. BTW)
Robin Klein Zakelijk 29,95 euro 24,95 euro
Robin Zakelijk 39,95 euro 34,95 euro
Robin Zakelijk 4G 49,95 euro 44,95 euro

 

Daarbovenop krijgen zowel zakelijke als niet-zakelijke klanten iedere maand 100MB, 100 belminuten en sms’jes die ze binnen de EU mogen uitgeven. Als je hierboven komt betaal je vast bedrag per MB, belminuut en sms.

Bekijk het laatste nieuws over Robin Mobile:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones