Honor 5A uitnodiging
8 juni 2016 door in Honor.

De Honor 5A wordt zondag 12 juni gepresenteerd door Honor, een dochteronderneming van Huawei. De Chinese smartphoneproducent heeft een aankondiging geplaatst op het Chinese Twitter-alternatief Weibo waarop het toestel en de releasedatum bij naam en toenaam worden genoemd.

Honor staat bekend om zijn degelijke high-end smartphones, maar ook in de andere segmenten presteert het bedrijf goed. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Honor 7, een aluminium smartphone met premium specificaties zoals 3GB RAM, een 20 megapixelcamera en een vingerafdrukscanner, maar een midrange prijskaartje? Begin dit jaar zag de Honor 5X het levenslicht, een telefoon die over het algemeen goed is ontvangen door het publiek en de media.

En dan is er de Honor 5A. Afgelopen maand zagen we voor het eerst bewijs dat de dochteronderneming van Huawei aan een dergelijk toestel werkte. Toen belandde het toestel namelijk op de deurmat van de Chinese telecomwaakhond TENAA. Zodoende weten we min of meer wat we aankomend weekend kunnen verwachten.

Specificaties Honor 5A

Volgens de keuringsinstantie krijgt de Honor 5A een 5 inch LCD-scherm met een resolutie van 1280 bij 720 pixels. Onder de motorkap is een chip van onbekende fabrikant geplaatst. Wel weten we dat deze CPU over vier kernen beschikt en een kloksnelheid van 1.3GHz heeft. Dit in combinatie met 2GB RAM en 16GB intern geheugen maakt duidelijk dat we met een middenmoter te maken hebben.

Aan de achterkant heeft Honor een 13 megapixelcamera geplaatst. Of deze is voorzien van features als optische of elektrische beeldstabilisatie is onbekend, maar persoonlijk acht ik die kans klein. Dit omdat je dergelijke technologieën veelal bij de duurdere high-end modellen aantreft. De camera aan de voorzijde is niet bepaald om over naar huis te schrijven: hiermee schiet je selfies met een resolutie van 2 megapixels. De accu zou slechts 2.200 mAh aan vermogen bevatten, waardoor wij ons afvragen of je hiermee wel de hele dag doorkomt.

De Honor 5A is volgens TENAA 143,8 bij 72 bij 8,9 millimeter (L x B x D) en weegt 138 gram. Wel jammer dat Honor niet Android Marshmallow vooraf heeft geïnstalleerd, maar het gedateerde Android 5.1 (Lollipop).

Honor 5A uitnodiging

Verassing?

Toen de Honor 5A opdook bij TENAA, verschenen er ook foto’s online van een grotere variant: de Honor 5A Plus. Hoewel de uitnodiging van Honor nergens vermelding maakt van deze phablet, is het mogelijk dat het bedrijf een verrassing voor ons in petto heeft en aankomend niet één, maar twee toestellen aankondigt.

De Honor 5A Plus heeft met zijn 5.5 inch scherm een groter display dan de andere uitvoering. Ook de processor is met een kloksnelheid van 1.5GHz net iets krachtiger. Ook de accu heeft met 3.000 mAh meer power in huis dan de reguliere Honor 5A. De 2 megapixel front-facing camera van het instapmodel wordt bij de Honor 5A Plus naar verluidt vervangen door een 8 megapixelcamera. Ook is hij iets slanker (8,45 millimeter) maar wel iets zwaarder (168 gram) dan zijn kleine broer. Tot slot heeft de primaire camera een andere plaatsing gekregen: rechtsboven in de hoek in plaats van het midden van het backpanel.

Na aankomend weekend weten we meer over de Honor 5A, en wie weet ook wel over de Honor 5A Plus. Houd Telefoonabonnement.nl goed in de gaten voor de laatste ontwikkelingen.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones