Honor 5X krijgt update naar Android Marshmallow

Honor 5X

Je hebt er even op moeten wachten, maar hij komt er dan eindelijk aan. Honor rolt vanaf vandaag een update uit zodat jouw Honor 5X straks ook op de laatste Androidversie draait: Android 6.0 (Marshmallow).

Honor heef het er maar druk mee. Het is nog geen twee weken geleden dat de Chinese smartphonemaker de Honor 5A uit de doeken deed. En begin deze week onthulde de Chinese smartphoneproducent opnieuw een budgetsmartphone voor de Europese markt: de Honor 5C. En vandaag is het bedrijf begonnen met het uitrollen van de allernieuwste Androidversie voor de Honor 5X: Android 6.0 (Marshmallow). Kortom, het bedrijf bedient zijn klanten op hun wenken.

Android 6.0 (Marshmallow) installeren

Android Marshmallow is beschikbaar via een zogeheten Over-The-Air of OTA-update. Dat houdt in dat hem snel een eenvoudig binnen haalt via het instellingenmenu. Daarvoor ga je naar Instellingen > Over telefoon > Software-update en daar staat hij al voor je klaar.

Zie je hem hier niet in beeld verschijnen? Geen paniek. Honor rolt Android Marshmallow gefaseerd uit. Dat betekent dat wij mogelijk op een iets later tijdstip de update pas ontvangen. Kun je dit geduld niet opbrengen? Dan is het mogelijk om de nieuwste versie van het besturingssysteem handmatig te downloaden en installeren. Hiervoor ga je naar het forum van Honor, download je het  bestand en volg je het stappenplan dat je hier terugvindt. Zorg wel dat je van tevoren een back-up maakt van je belangrijkste bestanden (foto’s, video’s, muziek, etc.), want in theorie kan het natuurlijk altijd mis gaan. Zonder back-up zit je met de gebakken peren.

Android 6.0 Marshmallow

Nieuw in Android Marshmallow

Waarom zou je Android 6.0 (Marshmallow) op je Honor 5X willen installeren? Niet alleen omdat je dan de nieuwste Androidversie hebt, ook brengt deze iteratie tal van nieuwe toevoegingen ten opzichte van Android Lollipop. Zo introduceerde Google met Marshmallow een nieuw machtigingensysteem. Voortaan hoef je niet vooraf toestemming te geven voor allerlei permissies als je een app downloadt in de Google Play Store. Bij Android Marshmallow doe je dat zodra je de applicatie opstart. Ook kun je per categorie aangeven of de app wel of geen toegang krijgt tot de gevraagde informatie, zoals toegang tot je foto’s, camera, contacten en locatie. Voorheen was het alles of niets.

Ook introduceerde Google met Android Marshmallow een functie die de levensduur van je batterij verlengt: Doze. Tot slot bracht de zoekmachinegigant Now On Tap naar mobiele telefoons. Al naar gelang wat er op je scherm zichtbaar of hoorbaar is, toont Google met Now On Tap aanvullende relevante informatie. Als je bijvoorbeeld naar een nummer van Skrillex luistert is het mogelijk om aan Google te vragen wat de echte naam is van deze artiest. Oftewel, je vraagt in real-time informatie over een onderwerp waar je op dat moment mee bezig bent.

Honor 5X

Specificaties Honor 5X

De Honor 5X heeft een 5.5 inch IPS LCD-scherm met Full HD-resolutie en pixeldichtheid van 401 ppi. Hij wordt aangestuurd door een Qualcomm Snapdragon 616 octacore-processor, Adreno 405 GPU, 2GB RAM en 16GB uitbreidbaar geheugen (tot 128GB). Aan de achterkant heeft de phablet een 13 megapixelcamera met autofocus en LED-flitser. Vooraf heeft Honor een 5 megapixel selfiecamera geplaatst, zonder verdere toeters of bellen.

Naast WiFi en Bluetooth heb je tevens GPS, microUSB 2.0 en vingerafdrukscanner. De batterij heeft een capaciteit van 3.000 mAh, wat zou meer dan voldoende zou moeten zijn om de hele dag door te komen zonder het toestel tussentijds op te laden. Tot slot is hij 8 millimeter dik, weegt hij 158 gram en draaide hij aanvankelijk op Android 5.1 (Lollipop).

Een los exemplaar van de Honor 5X heb je al vanaf 222 euro. Hij is tevens via Telefoonabonnement.nl te bestellen in combinatie met een abonnement.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones