6 oktober 2015 door in Honor.

Huawei heeft ondertussen een jaar geleden een nieuw dochterbedrijf opgezet: Honor. Honor richt zich op de online doelgroep, en dus voornamelijk jongeren. Het onderscheid zich ook door het hanteren van de relatief goedkope prijzen voor de producten. Zo ook de onlangs geïntroduceerde Honor 4X. Honor zou nu bezig zijn, of eigenlijk al in een ver gevorderde fase, met de opvolger: de Honor 5X. De naam is nog niet helemaal duidelijk, waar sommige media ook berichten over de Honor 5X Play of de Honor Play 5X. Wellicht deze naam om geen verwarring te krijgen met de onlangs aangekondigde LG Nexus 5X.

Honor 5X Play specificaties

Honor zou deze nieuwe telefoon al op 10 oktober aan de wereld laten zien. Onlangs werd de telefoon ook al opgemerkt bij de Chinese TENAA, waardoor het een en het ander bekend is geworden over de 5X. De prijs lijkt in ieder geval prima, er wordt gesproken van een prijs van omgerekend $158, wat zo’n 140 euro is.

De Honor 5X (Play) mogen we verwachten met 5 inch scherm met een resolutie van 1280 x 720 pixels. De processor zou gemaakt worden door MediaTek, en is de MT6735. Dit is een quad-core processor die een kloksnelheid heeft van 1,3 GHz. Wat betreft het geheugen is er 2 GB RAM te vinden, en 16 GB interne opslag. Voor de camera’s heeft Honor gekozen voor een 13 megapixel camera op de achterkant, en een 5 megapixel voorop. Daarnaast zou Honor een 4000 mAh accu in de telefoon stoppen.

Huawei P9 ook op komst?

Er gaan ook kleine geruchten dat Huawei de nieuwe Huawei P9 op 10 oktober aan zal kondigen. In hoeverre dit klopt, moet nog maar blijken. Van de Huawei P9 hebben we immers nog erg weinig van gehoord. Van een grote telefoon als de P9 zouden we toch wel het een en ander moeten weten voor de aankondiging, of Huawei heeft het heel goed verborgen kunnen houden.

Geef een reactie


nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones