8 november 2014 door in Algemeen en Honor.

Honor 6Huawei komt met een verbeterde versie van de Honor 6. De vorige week in Nederland uitgebrachte smartphone krijgt met de Honor 6X een opvolger die op een aantal punten duidelijk verbeterd is.

Dat blijkt uit gegevens van de Chinese toezichthouder TANAA. Afbeeldingen laten zien dat het toestel qua uiterlijk alleen in de grootte verschilt, maar verder nagenoeg hetzelfde is als de Honor 6.

Specificaties

Het vergrootte scherm zou 5,5 inch zijn en beschikken over een full-hd resolutie. Verder is het toestel 7,5 millimeter dik en draait het op Android 4.4 KitKat. Onder de motorkap zit een octacore-processor met een kloksnelheid van 1,8 GHz die ondersteund wordt door een werkgeheugen van 3 GB. De zogenaamde phablet heeft verder een interne opslag van 32 GB, uitbreidbaar tot maximaal 64 GB via microSD.

Wat opvalt is dat er melding wordt gedaan van drie camera’s, waar de Honor 6 nog beschikte over twee camera’s. De Honor 6X wordt uitgerust met één selfiecamera en twee camera’s op de achterzijde. Wat er met de tweede camera wordt gedaan is nog niet helemaal duidelijk. Een mogelijkheid is dat de dubbele camera wordt gebruikt om achteraf scherp te stellen, zoals bij de HTC One M8 ook het geval is.

Honor

Honor is een apart merk van Huawei. De Chinese fabrikant stelde zijn toestellen tot kort alleen beschikbaar in China, maar sinds kort zijn de toestellen, waaronder de Honor 6, ook in Nederland verkrijgbaar. Het is nog niet duidelijk of de Honor 6X ook een Nederlandse release zal krijgen.

Geef een reactie


nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones