Honor 8 op Geekbench evenaart de Huawei P9

Honor 8

Afgelopen week werd de Honor 8 getest op Geekbench. Het toestel met de naam FRD-AL10 zette scores neer variërend van 637 tot 1716 single core en 3096 tot 6409. Daarmee evenaart het toestel enkele prestaties van de Huawei P9. Overall blijft de Honor 8 wel iets achter met de gemiddelde scores van zijn stiefbroer de Huawei P9.

Op dinsdag 19 juli wordt het toestel gelanceerd door Huawei’s dochteronderneming. Helaas krijgt alleen China de nieuwe Honor 8 te zien. Het toestel heeft vergelijkbare specificaties met de high-end Huawei P9. Nu zien we dat de prestaties van het toestel ook niet mis zijn.

Honor 8 Geekbench

Honor 8 op Geekbench

De Honor 8 toestellen die we op Geekbench zagen, bezitten een 1,8 GHz octa-core processor vergelijkbaar met de processor van de Huawei P9. Het blijft helaas nog onbekend of er sprake is van een Kirin 950 of Kirin 955 processor uit eigen stal. De geteste toestellen op Geekbench bezaten allemaal 4 GB werkgeheugen. Volgens de geruchten zullen er echter meer modellen verschijnen. Er zijn drie modellen verkrijgbaar. Eén model heeft 3 GB werkgeheugen met 32 GB opslag en twee modellen ontvangen 4 GB intern geheugen waarvan één met 32 GB opslag en de ander 64 GB opslag. Voor de echte fotografen is het prettig dat de 8 microSD-kaarten ondersteund tot 128 GB. Uit de foto’s van het toestel kunnen we concluderen dat de 8 geen camera’s krijgt uit de Leica fabriek. Gelukkig geeft men aan dat de twee camera’s vergelijkbare opties en specificaties bezitten als de exemplaren in Huawei P9. Het valt op dat de nieuwe Honor een overwegend glazen design heeft. Terwijl het merk bij de Honor 7 juist was afgestapt van glas.

Honor 8 Score Geekbench

Honor 8 misschien naar Europa

De lancering volgende week is beperkt tot China. Gelukkig worden de meeste Honor smartphones weliswaar eerst in China gelanceerd en worden daarna wel naar Europa verscheept. Wat dat betreft mogen we verwachten dat de 8 zijn weg ook naar Nederland vind.

Honor 8

Het model met 3 GB werkgeheugen zal ongeveer 349 dollar (circa 315 euro) kosten. De variant met 4 GB en 32 GB kost in China 399 dollar, circa 360 euro. Het model met 64 GB krijgt een vraagprijs van circa 449 dollar (ongeveer 405 euro). Mocht het instapmodel in Nederland verschijnen dan kun je echter verwachten dat de dollar tekens één op één vervangen worden door euro tekens. Het instapmodel is alleen in de kleuren wit en goud te bestellen, de andere twee ook in het blauw. Huawei levert de Honor 8 in de kleuren: donkerblauw, zwart, wit, goud en roze.

Bekijk het laatste nieuws over Honor:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones