Honor 8 Lite duikt op

Honor 8 Lite duikt op

Zonder enig aankondiging is plotseling de Honor 8 Lite opgedoken. Opmerkelijk genoeg zijn de specificaties nagenoeg gelijk aan die van de Hauwei P8 Lite. Origineel is de smartphone dus niet. Toch verwachten wij dat deze Honor 8 Lite weer een mooie en betaalbare smartphone zal gaan worden.

Specificaties

Zoals gezegd lijkt deze Honor 8 Lite verdacht veel op de smartphone die het moederbedrijf al eens op de markt heeft gebracht. De insteek van de Lite versie is dat deze over wat minder krachtige hardware beschikt. Hierdoor moet de Honor 8 Lite een stuk goedkoper worden in tegenstelling tot de bestaande Honor 8. Op het scherm is er gelukkig niet bezuinigd en kun je nog steeds rekenen op een 5.2 inch touchscreen met Full HD resolutie. Daarnaast krijgt het een octa-core Kirin 655 processor, 3GB aan RAM en 16GB intern geheugen. De batterijcapaciteit zou 3000 mAh kunnen zijn. Ten opzichte van de Hauwei P8 Lite zal deze Honor 8 Lite de beschikking gaan krijgen over een 12 megapixels camera en standaard gaan werken op Android 7.0.

Verschillen

Met deze specificaties weten wij in ieder geval dat de Honor 8 Lite als serieuze smartphone gezien mag worden. De verschillen, ten opzichte van de Honor 8, zien wij vooral in de hardware terug. Zo beschikt de Lite over een minder krachtige chipset en moet je het met wat minder werkgeheugen doen. Ook het standaard opslaggeheugen is ‘slechts 16 GB’. Het ontbreken van USB Type-C kunnen wij als een verschil opmerken. De Honor 8 Lite beschikt daarnaast over een enkele camera aan de achterzijde, terwijl zijn duurdere broer een tweetal camera’s heeft voor de betere foto.

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe Honor 8 Lite zal deze maand leverbaar moeten gaan worden. Inmiddels is deze smartphone al voor te bestellen via de website van Honor in Finland. Het is aannemelijk dat ook Nederland spoedig zal volgen en de prijs zal rond de € 270,- moeten gaan liggen. Hiermee is de Honor 8 Lite weer een betaalbare, maar goede smartphone. Vanaf 17 februari moet de verkoop werkelijk gaan starten. Hierbij zullen de kleuren zwart en wit als eerste leverbaar gaan worden. De kleuren goud en blauw zullen in maart volgen.

Bekijk het laatste nieuws over Honor:
Paul Herps
Over de auteur: Paul Herps

Telecomfanaat waarbij het er met de paplepel is ingegoten. Dankzij zijn vader een enorme interesse in telecom in de ruimste zin van het woord. Volgt alle ontwikkelingen op de voet en schrijft hier graag over. Buiten kantooruren vaak op het rally circuit te vinden.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones