Honor 8 Pro en Honor 9 ontvangen nu Android Oreo

Honor 8 Pro en Honor 9 ontvangen nu Android Oreo

Het heeft even geduurd, maar de Honor 8 Pro en Honor 9 krijgen nu dan eindelijk Android 8.0 Oreo. De nieuwste versie van Google’s besturingssysteem wordt op dit moment uitgerold in het Verenigd Koninkrijk. Het lijkt dus slechts een kwestie van tijd voordat hij in ons land aankomt. Wat je van de update kunt verwachten lees je hieronder.

Het is 22 augustus 2017 als Google Android 8.0 Oreo aankondigt. Op dat moment moeten smartphonefabrikanten alle zeilen bijzetten. Zij moeten dan intern bespreken welke toestellen wel of geen software-update krijgen. De vlaggenschepen zijn meestal wel verzekerd van een update, bij middenklassers en budgettelefoons moet er het nodige overlegd en afgesproken worden. Als de knoop is doorgehakt is het zaak om de schil over het besturingssysteem aan te passen, de hardware af te stemmen op de nieuwe Android-versie, Google en belangenorganisaties te laten  controleren of de nieuwe versie goed is geïmplementeerd en geen ernstige consequenties heeft voor onze privacy, en afspraken maken met providers om de update uit te rollen. Al met al een tijdrovend en complex proces waarbij veel partijen betrokken zijn. Het is dan ook niet vreemd dat het even duurt voordat de nieuwste Android-versie wordt uitgerold.

Android Oreo in aantocht

Bij Honor, het dochterbedrijf van Huawei, zijn ze momenteel zo ver dat ze Android 8.0 Oreo aan het uitrollen zijn voor twee van haar premium telefoons: de Honor 8 Pro en Honor 9.  Begin december maakte de Chinese telefoonmaker al bekend dat beide toestellen de nieuwste Android-versie zouden krijgen. Op dat moment werd hij al in thuisland China uitgerold. Na iets minder dan twee maanden heeft de update eindelijk Europa bereikt. Op dit moment kunnen klanten uit het Verenigd Koninkrijk de software-update downloaden. Wij hoeven er dus waarschijnlijk niet lang meer op te wachten.

Het uitrollen van een software-update gebeurt altijd gefaseerd. Daardoor is de kans dat het gigantisch misgaat een stuk kleiner. Daarnaast heeft de fabrikant hierdoor altijd een stok achter de deur. Stel voor dat blijkt dat er een bug in de software is geslopen waardoor een toestel niet langer naar behoren werkt, dan hoeft de smartphoneproducent deze fout slechts bij een klein groepje te herstellen. Als iedereen op hetzelfde moment de update zou ontvangen, zou de impact vele malen groter zijn.

Deze vernieuwingen brengt Android 8.0 Oreo

Android 8.0 Oreo is zoals gezegd de nieuwste versie van Google’s besturingssysteem. Deze versie bevat uiteraard een aantal nieuwe features. Dankzij picture-in-picture modus kun je naar je favoriete YouTube-filmpjes kijken terwijl je op internet surft. Een andere nieuwe functie is Smart Text Selection (STS). Als je een stuk tekst selecteert kon je deze alleen kopiëren. Dankzij deze functie kun je nu bijvoorbeeld direct naar iemand bellen als je een telefoonnummer arceert, of een website bezoeken als je de URL selecteert. En dankzij Notification Dots weet je of er nieuwe berichten of andere meldingen voor je klaarstaan bij een app. In het onderstaande artikel staan we uitgebreid stil bij de nieuwste functies van Android Oreo.

Android 8.0 Oreo: alle nieuwe features op een rij

Naast een nieuwe Android-versie krijgen de Honor 8 Pro en Honor 9 ook een nieuwe schil over het besturingssysteem: EMUI 8.0. Het is de opvolger van EMUI 5.1. De sprong van 5.1 naar 8.0 is gedaan zodat de naam van de skin gelijkloopt aan de Android-versie. EMUI 8.0 staat in het teken van kleine toevoegingen. Hij bevat onder meer een lettertype die van kleur verandert als de achtergrond dat doet. Zo weet je zeker dat je altijd de tekst op het beeldscherm kunt lezen. Daarnaast kun je de vingerafdrukscanner programmeren als navigatietool om het notificatiecentrum te openen of door de verschillende menu’s te bladeren. Een andere feature is de floating navigation dock. Hiermee plaats je een snelmenu op het hoofdscherm die je direct toegang toegang geeft tot bepaalde functies, zoals het maken van een screenshot of het openen van recente apps.

Over de Honor 8 Pro en Honor 9

De Honor 8 Pro is een opgevoerde variant van de Honor 8 en heeft een 5,7 inch QHD-display. Onder de motorkap vinden we dezelfde Kirin 960 met Mali-G71 GPU, maar dan met 6 GB werkgeheugen. De opslagcapaciteit bedraagt 64 GB en kun je eventueel uitbreiden tot 256 GB. Net als de Honor 9 beschikt het toestel over een dual-camerasysteem. Deze heeft echter twee 12 megapixelcamera’s. De vingerafdrukscanner fungeert tevens als Smart Key. Als je één of twee keer op deze knop drukt of hem korte tijd ingedrukt houdt, worden bepaalde apps geopend of systeemacties uitgevoerd. De accucapaciteit bedraagt 4000 mAh en is dankzij SuperCharge in een half uur tijd voor de helft opgeladen.

De Honor 9 heeft een 5,15 inch LCD-display met Full HD-resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Daaronder vinden we de HiSilicon Kirin 960 met Mali-G71 GPU, 4 GB werkgeheugen en 64 GB uitbreidbaar geheugen. Achterop heeft Honor een 20 en 12 megapixelcamera geplaatst met 2x optische zoom en elektronische beeldstabilisatie. Selfies schiet je met een 8 megapixelcamera. Verder is het toestel uitgerust met een 3200 mAh batterij met SuperCharge ondersteuning, Purity Equilizer en Hi-Fi chip voor een prachtig geluidje en vingerafdrukscanner. Momenteel draait de Honor 9 nog op Android 7.0 Nougat met EMUI 5.1.

Honor 9

Bekijk het laatste nieuws over Honor:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste aanbieding