Honor en Huawei smartphones gelekt

Honor en Huawei smartphones gelekt

Bij het Chinese certificeringsbureau TENAA zijn plotseling een tweetal smartphones gelekt van zowel Honor als van Huawei. Een introductie van beide modellen zou hiermee dan al aanstaande zijn. Inmiddels is bekend dat Honor een dochteronderneming van Huawei is, maar toch onafhankelijk wil opereren. Toch zien wij wel weer zaken terug in deze nieuwe Honor die wij al eerder in een Huawei smartphone zagen.

Honor DUK-TL30

Een exacte naam van deze nieuwe Honor hebben wij nog niet, maar de smartphone staat geregistreerd onder het typenummer DUK-TL30. Er zijn wat zaken die wij direct kunnen linken aan de bestaande Honor 8. Zo zien wij een tweetal lenzen aan de achterzijde en is ook de vingerafdrukscanner aan de achterzijde rond. Hier houdt de vergelijking dan ook mee op, want achter het scherm is er veel meer te melden.

Het nieuwe model gaat de beschikking krijgen over een 5.7 inch touchscreen met een maximale resolutie van 2560 x 1440 pixels. Voor deze DUK-TL30 is gekozen voor de Kirin 960 chipset, welke ook al eens werd ingezet voor de Huawei Mate 9. We kunnen er dus op rekenen dat het een octa-core processor betreft. In ieder geval wordt er wel melding gemaakt van 6 GB werkgeheugen en 128 GB opslagcapaciteit. Aan de achterzijde treffen wij een 12 megapixels camera aan die nog eens wordt ondersteunt door een 2 megapixels camera. De nieuwe DUK-TL30 zal in ieder geval standaard geleverd gaan worden met Android 7.0.

Huawei WAS-AL00

Het nieuwe model van Huawei is misschien minder spannend in vergelijking met de eerder genoemde Honor. Opmerkelijk genoeg heeft dit model ook qua ontwerp best veel weg van de DUK-TL30. Vermoedelijk gaat Huawei deze dan ook niet als high-end smartphone in de schappen leggen, want zo treffen wij bijvoorbeeld aan de achterzijde slechts een enkele 12 megapixels camera aan.

De WAS-AL00 beschikt over een 5.2 inch touchscreen met een maximale resolutie van 1920 x 1080 pixels. Met de 2.1 Ghz octa-core processor heb je in ieder geval wel een snelle smartphone in handen. Dankzij zijn 4 GB werkgeheugen zul je dan ook niet snel een hapering ontdekken. De WAS-AL00 wordt standaard met 64 GB opslagcapaciteit geleverd, maar dit is eventueel wel uit te breiden. Ook deze smartphone zal standaard geleverd worden met Android 7.0.

Prijs en beschikbaarheid

Het is nog onbekend wanneer deze nieuwe modellen werkelijk worden gepresenteerd en of deze ook in Nederland beschikbaar gaan komen. Gezien deze lek is het wel aannemelijk dat wij spoedig meer van deze smartphones gaan horen en zien en een introductie lijkt dan ook aanstaande. Over prijzen en beschikbaarheid is dus helaas nog weinig te zeggen.

Bekijk het laatste nieuws over Honor:
Paul Herps
Over de auteur: Paul Herps

Telecomfanaat waarbij het er met de paplepel is ingegoten. Dankzij zijn vader een enorme interesse in telecom in de ruimste zin van het woord. Volgt alle ontwikkelingen op de voet en schrijft hier graag over. Buiten kantooruren vaak op het rally circuit te vinden.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones