Honor V8
9 mei 2016 door in Honor.

Morgen is het zover: dan houdt Honor, een dochteronderneming van Huawei, een persevenement waar het hoogstwaarschijnlijk de veelbesproken Honor V8 onthult. Voor deze happening daadwerkelijk plaatsvindt zijn er nieuwe details opgedoken over de camera van deze smartphone. Dankzij de dubbele camera zou het mogelijk zijn om 360 graden foto’s te schieten.

Dit weekend dook er een GIF-afbeelding die met de Honor V8 opgenomen zou zijn. Daarop zien we een zomers geklede Chinese jongedame die met haar haar speelt en handgebaren maakt. Je draait een rondje om je omgeving vast te leggen of je loopt een rondje om je subject –in dit geval de Chinese dame. De Honor V8 maakt hier vervolgens een animated GIF van, waarop het lijkt alsof het onderwerp beweegt. Het resultaat daarvan zie je hieronder.

Honor V8

Dubbele camera

Op de achterkant van de Honor V8 zitten twee 12 megapixelcamera’s met laser-autofocus en dubbele LED-flitser. Hiermee schiet je dus niet alleen –op papier althans– haarscherpe kiekjes, maar maak je dus ook je eigen 360 graden foto’s. Met de laser-autofocus stelt de camera nog sneller scherp om de kans op onscherpe foto’s aanzienlijk te verminderen. De camera vuurt een onzichtbare laser. Deze weerkaatst via een object terug naar de camera. De camerasensor pikt deze op en berekent razendsnel hoelang de laserstraal onderweg is. Op basis daarvan wordt de afstand bepaald en stelt de camera scherp. En dat alles in een fractie van een seconde.

Laser-autofocus hebben we in het verleden al bij meerdere modellen gezien, waaronder de LG G5, LG Nexus 5X, Huawei Nexus 6P, HTC One M9+ Aurora Edition, OnePlus Two en de onlangs gepresenteerde Huawei P9.

Specificaties Honor V8

Zoals gezegd houdt Honor morgen een persevenement waar het de Honor V8 gaat onthullen. Of moeten we zeggen ‘Honor V8’s gaat onthullen’. Volgens de geruchten komt de Chinese smartphoneproducent niet met één, maar met twee uitvoeringen van de V8 op de proppen: de Honor KNT-UL10 en Honor KNT-20. Grote verschil is het scherm. De eerstgenoemde variant krijgt een FHD-scherm. Voor het tweede model heeft Honor naar verluidt gekozen voor een QHD-scherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. De overige specificaties zijn gelijk.

De Honor V8 heeft naar verwachting een 5.7 inch groot scherm met FHD- of QHD-resolutie. Onder de motorkap vinden we een HiSilicon Kirin octacore-chipset, al is het precieze type niet bekend. Deze is geklokt op 2.3GHz. De CPU in de duurdere uitvoering is met een kloksnelheid van 2.5GHz een fractie sneller. Het werkgeheugen (RAM) bedraagt 4GB, het intern geheugen 32GB voor het instapmodel en 64GB voor de duurdere uitvoering. Tevens is de opslagcapaciteit met een microSD-kaart verder uit te breiden.

KNT-AL10 Honor V8

Zoals gezegd hebben beide camera’s aan de achterkant een kwaliteit van 12 megapixels. De front-facing camera moet het doen met 8 megapixels. De accu heeft een vermogen van 3.400 mAh. De Honor V8 wordt ten slotte uitgebracht met Android 6.0 (Marshmallow) met daaroverheen de EMUI 4.1-skin.

Prijs en beschikbaarheid

Of de Honor V8 ook daadwerkelijk naar het Europese continent komt is onduidelijk. Die kans is groot aangezien het bedrijf meerdere toptoestellen naar ons land heeft gebracht, zoals de Honor 6 Plus en Honor 7. Over het prijskaartje zijn nog geen mededelingen gedaan.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones