Honor X-serie 40 miljoen keer verkocht

Honor X-serie 40 miljoen keer verkocht

De Honor X-serie is een groot succes. Sinds de introductie in 2014 zijn maar liefst 40 miljoen exemplaren verkocht. Daarbovenop presteert de meest recente toevoeging, de Honor 7X, boven verwachting en breekt alle records.

Zo blijkt uit een persbericht van het bedrijf.

Afgelopen maand werd bekend dat de opvolger van de Honor 6X, welke door het leven gaat onder de weinig verrassende naam Honor 7X, spoedig in Nederland te koop zou zijn. Retailer Belsimpel heeft het toestel inmiddels op haar website staan. Helaas is nog niet helemaal duidelijk wanneer de levering daadwerkelijk van start gaat. Op moment van schrijven wordt een leveringstermijn van 2-4 werkdagen genoemd. Zodoende kan het eventjes duren vooraleer je hem in huis hebt. Indien je van plan was om hem aan te schaffen als kerstcadeau, ben je derhalve waarschijnlijk te laat. Hoe dan ook, Honor heeft vandaag groots nieuws te melden. Het dochterbedrijf van Huawei eindigt het jaar met een knaller en heeft wat te vieren.

Honor X-serie is een doorslaand succes

Vandaag maakt men namelijk bekend sinds de start van de serie in 2014, er sindsdien maar liefst 40 miljoen X-collectie toestellen zijn verkocht. De Honor X-lijn begon met de 4X en de 7X is dus de meest recente. De toestellen bieden een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding en beschikken vaak over toffe extra’s. Zo heeft de Honor 6X bijvoorbeeld een dubbele camera. Doorgaans tref je deze functionaliteit niet aan bij toestellen in het middensegment. Deze mijlpaal is overigens niet het enige succes dat Honor vandaag te melden heeft. Toen de 7X op 11 november in China in vrije verkoop ging, hebben maar liefst 30,000 mensen een exemplaar op de kop getikt. In India zijn daarbij maar liefst 20,000 toestellen gedurende het eerste uur van de vrije verkoop verkocht.

Afgelopen week maakte Huawei daarbij bekend vanaf 2018 aan te vangen met haar verkoop in de VS. Honor is echter al langer actief op de Amerikaanse markt, en niet geheel onverdienstelijk. Tussen 5 en 14 december verkocht de Honor 7X namelijk maar liefst 250 procent sneller dan diens voorganger.

Honor 7X

Over de Honor 7X

De Honor 7X is een stijlvol vormgegeven toestel dat qua uiterlijk enigszins doet denken aan de Apple iPhone 7 Plus, voornamelijk vanwege de aanwezige antennelijn op de achterzijde. Het scherm van de Chinese middenklasser heeft een diagonaal van 5.93″ en een Full-HD+ resolutie van 1080 bij 2160 pixels. Aan de achterzijde is een dubbele camera opstelling geplaatst waarmee je 4K-video’s kunt schieten. Ook lenen deze sensoren zich uitstekend voor het maken van portretfoto’s. Dankzij de dual-simkaart mogelijkheid ben je bovendien altijd optimaal verbonden. De vingerafdrukscanner op de achterzijde werkt bovendien handig en zorgt ervoor dat je beeldscherm binnen een fractie van een seconde ontgrendelt. De Honor 7X is verkrijgbaar in diverse kleuren en kost bij Belsimpel 319 euro.

Bekijk het laatste nieuws over Honor:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste aanbieding