Horizontaal vouwbare Samsung Galaxy X

Horizontaal vouwbare patent Samsung Galaxy X

Al maanden gaan er verschillende geruchten rond over de Samsung Galaxy X. Er zijn verschillende vouwmethodes en vandaag zien we een realistisch patent voorbij komen. Het nieuwste patent van Samsung laat een langwerpig en vouwbaar Samsung Galaxy X model zien. Het ontwerp vouwt horizontaal dubbel en heeft vermoedelijk een tweede beeldscherm aan de achterkant. Het lijkt een verbetering op eerdere patenten.

Vandaag publiceert WIPO een nieuwe Samsung patent onder registratie nummer WO 2018 008865. Het patent werkt het idee achter een horizontaal vouwbare smartphone beter uit dan eerdere patenten. De beelden zijn vooral bedoeld om de ingenieuze scharnierwerken te laten zien waarop de telefoon inclusief beeldscherm tot een compacte eenheid gevouwen kunnen worden. Krijgen we eind december of begin 2019 dit ontwerp in het echt te zien?

Langwerpige Samsung Galaxy X

Vandaag zien we een gewaagd patent van Samsung. De onderneming ontwikkelt een mogelijke Samsung Galaxy X met een behuizing en beeldscherm aan de binnenkant die zicht volledig inklapt. Een uitdagende constructie die veel lastiger is dan bijvoorbeeld het verticaal inklappen van de ZTE Axon M.

Horizontaal vouwbare patent Samsung Galaxy X

Eerder dit jaar zagen we beelden van een soort gelijk model. Het nieuwe patent van Samsung gaat echter verder. We zien de mogelijke Galaxy X in uitgeklapte vorm tot ingeklapt. Uitgeklapt heeft het toestel een uitzonderlijk lang en slank beeldscherm. Opvallend is het volledige beeldscherm met een behuizing voorzien van een indrukwekkende scharnier. In de onderstaande afbeelding wordt de telefoon iets ingeklapt weergegeven en zien we het scharnierwerk iets uitvouwen en het beeldscherm invouwen. De volgende afbeelding toont de telefoon volledig ingeklapt. Het toestel vouwt iets ruimer dan bijvoorbeeld de Axon M omdat het beeldscherm aan de binnenkant zit en iets meer ruimte nodig heeft.

ingevouwen Galaxy X

Het lijkt wel alsof Samsung de mogelijkheid voor een tweede beeldscherm houdt. Naast de camera sensoren (115) zien we een venster dat mogelijk kan dienen als notificatie scherm zoals bij de Meizu Pro 7. In figuur twee zien het beeldscherm dat kan vouwen en de onderling verdeling van de smartphone. Een belangrijk onderdeel is het scharnier stuk en een glijdende plaat (225) die aan het beeldscherm (201) wordt bevestigd.

Scharniersysteem Vouwbare Galaxy X

Massa productie Samsung Galaxy X in november

Uit eerdere berichten bleek dat Samsung in november dit jaar al kan beginnen met de massa productie van de Samsung Galaxy X. De onderneming is in dat geval in staat om de nieuwste generatie smartphones in december in de winkels te hebben liggen. Tijdens CES 2018 sprak DJ Koh, de bestuurder van Samsung Mobile, deze geruchten iets tegen. Hij waarschuwde dat de ontwikkeling 2018 tot doel heeft. De Zuid-Koreaanse fabrikant loopt echter tegen enkele obstakels aan.

Met het verschijnen van een patent met een duidelijke verbetering op eerdere vouwbare smartphone lijkt Samsung toch voor het bovenstaande principe van de vouwbare telefoon te gaan. Helaas weten we dat op zijn vroegst aan het einde van dit jaar zeker.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones