24 februari 2014 door in Samsung.

samsungHet lange wachten wordt beloond: de nieuwe Samsung Galaxy S5 is aangekondigd. Misschien wel het hoogtepunt van het Mobile World Congress in Barcelona. Is de Samsung Galaxy S5 een waardige opvolger van de populaire S4? Gaat de S5 alle verkooprecords van Samsung opnieuw verbreken? Wat is er nieuw aan Samsung’s vlaggenschip? Je leest het hier.

Samsung toont nieuwste vlaggenschip: Samsung Galaxy S5

Als fanatiek smartphone- en gadgetliefhebber is dit één van de momenten waar je jaarlijks naar uitkijkt. De aankondiging van Samsung’s nieuwste vlaggenschip. De Samsung Galaxy S4 brak ieder verkooprecord van Samsung. Wordt de Samsung Galaxy S5 net zo populair? Of misschien wel populairder? Vanavond is de S5 aangekondigd. Wij vertellen graag wat je van het toestel mag verwachten.

Uiteraard beschikt de Samsung Galaxy S5 over betere specs dan zijn voorganger. Zo heeft Samsung het toestel voorzien van een betere accu met een langere accuduur. Daarnaast beschikt hij over een verbeterde camera en behuizing. Wat je zoal onder de motorkap van de Samsung Galaxy S5 kunt vinden lees je zo.

galaxy-s5

Samsung Galaxy S5: What’s new?

Natuurlijk heeft Samsung ook een aantal nieuwe functionaliteiten in de Galaxy S5 verwerkt. Een aantal hiervan waren al uitgelekt. Zo beschikt de Samsung Galaxy S5 over een vingerafdrukscanner in de homeknop. Dit hebben we eerder ook gezien in de iPhone 5S van Apple. Dit maakt het eenvoudiger om je toestel te beveiligen en je hoeft geen wachtwoorden meer te onthouden. Je eigen vingerafdruk is genoeg.

Wat we nog niet eerder hebben gehoord is dat de Galaxy S5 waterdicht is. De S4 kreeg later een versie waarbij dit ook zo was, maar dit zorgde er ook voor dat het toestel een stuk dikker en zwaarder was. De Galaxy S5 is geheel water- en stofdicht en behoudt toch zijn prachtige vormgeving.

Specificaties van de Samsung Galaxy S5

De Samsung Galaxy S5 beschikt over een 16 megapixels camera. Aan de voorkant vinden we een 2,1 megapixels camera. Maak je geen zorgen: 2,1 megapixels is meer dan genoeg voor de gemiddelde “Selfie”. Daarnaast is het scherm groter dan die van zijn voorganger, namelijk 5,1 inch. De resolutie van het scherm is met 1920 x 1080 pixels gelijk gebleven. De geruchten dat de S5 over een scherm met 2560 x 1440 pixels zou beschikken blijken dus niet te kloppen.

De accu beschikt over een capaciteit van 2800 mAh. Dit is een betere accu dan die van de S4. Met deze accu zou je tien uur achter elkaar video’s moeten kunnen bekijken.

Onder de motorkap van de Samsung Galaxy S5 vinden we een Snapdragon 801 processor met 2,5 Ghz quad core en 2 GB werkgeheugen. Net als de S4 is dit toestel leverbaar in een 16 GB en 32 GB uitvoering en heb je de mogelijkheid om je geheugen met maximaal 64 GB uit te breiden via een MicroSD kaart.

De Samsung Galaxy S5 draait op het nieuwste besturingssysteem van Android, genaamd 4.4 Kitkat.

Prijs en beschikbaarheid

De Samsung Galaxy S5 wordt in april in 150 landen wereldwijd op de markt gebracht. Waarschijnlijk valt Nederland hier ook onder. Wat de exacte prijs zal worden van dit nieuwe toestel is nog niet bekend. Wij verwachten dat de introductieprijs rond de € 700,- zal liggen. We gaan er vanuit dat hij gratis verkrijgbaar zal zijn in combinatie met een telefoonabonnement. Houd onze website in de gaten voor de beste deals voor de Galaxy S5.

Tip: Nu de Samsung Galaxy S5 is aangekondigd kan je de Galaxy S4 voordeliger aanschaffen.
Bekijk alle aanbiedingen voor de Samsung Galaxy S4.

Bekijk hieronder het promotiefilmpje van de Samsung Galaxy S5

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones