HP Elite x3 krijgt toch vingerafdruksensor

HP Elite x3 krijgt toch vingerafdruksensor

We zagen de HP Elite x3 al tijdens het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona voorbijkomen. Hier stelde het Amerikaanse technologiebedrijf een demomodel van het toestel tentoon, zo blijkt nu. Op de beursvloer had de Windows-smartphone nog geen vingerafdrukscanner, maar krijgt er wel degelijk een bij de lancering.

Op Computex, één van ’s werelds grootste beurzen op het gebied van consumentenelektronica, laat de HP Elite x3 zijn gezicht opnieuw zien. En wat blijkt? Hij krijgt toch een vingerafdruksensor. Verreweg de meeste high-end smartphones en phablets beschikken anno 2016 over een vingerafdrukscanner. Denk bijvoorbeeld aan de Huawei P9 Plus, LG G5 en Samsung Galaxy S7 Edge. Ook inmiddels wat oudere mobiele telefoons uit het middensegment zoals de Honor 7 hebben tegenwoordig een vingerafdruksensor in de behuizing verwerkt. Het is dus niet een feature die exclusief voorbehouden is aan de bovenkant van de smartphonemarkt.

Wel een vingerafdrukscanner

Waarom had de demoversie van de HP Elite x3 tijdens het MWC geen vingerafdruksensor aan de achterkant en de finale versie wel? De verklaring daarvoor is doodeenvoudig: ten tijde van het congres (februari 2016) ondersteunde Windows 10 Mobile geen vingerafdrukscanners. Daarom besloot HP om deze weg te laten.

Maar goed nieuws voor de liefhebbers: de HP Elite x3 krijgt wel degelijk een vingerafdrukscanner. Deze is niet in de Home-knop op de voorzijde geïntegreerd, maar te vinden aan de achterkant onder de camera.

Terry Myerson over HP

Terry Myerson, het hoofd van de afdeling Windows and Devices bij Microsoft, vertelt in een video die gisteren is gelanceerd over de samenwerking tussen het Amerikaanse hard- en softwarebedrijf en HP. Hij zegt dat HP over ‘geweldige hardware’ beschikt die de visie van Microsoft over mobiliteit tot leven brengt. Dat in combinatie met Windows 10 Mobile maakt de HP Elite x3 een krachtige en productieve smartphone. Dat komt omdat het toestel Windows Continuum ondersteunt.

Specificaties HP Elite x3

De HP Elite x3 heeft een 5.96 inch AMOLED-scherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels en een pixeldichtheid van 493 ppi. Onder de motorkap vinden we een 64-bit Qualcomm Snapdragon 820 quadcore-processor die geklokt is op 2.15GHz. Deze gaat gepaard met een Adreno 530 GPU, 4GB werkgeheugen en 64GB intern geheugen. Het geheugen is met microSD-kaart uit te breiden tot 200GB.

Aan de achterkant vinden we een 16 megapixelcamera met autofocus met LED-flitser. Aan de voorkant heeft Huawei een 8 megapixel shooter geplaatst. Naast dual-band WiFi (802.11 a/b/g/n/ac) heeft de HP Elite x3 Bluetooth 4.1 (LE), A-GPS, NFC, speakers van Bang & Olufsen en USB 3.1 Type C aansluiting. Naast de vingerafdrukscanner aan de achterkant is er nog een tweede manier om met biometrische gegevens het toestel te ontgrendelen. Door de integratie van Windows Hello kun je met de camera aan de voorzijde inloggen met je iris. Verder is de telefoon IP67 gecertificeerd, wat inhoudt dat hij stof- en waterdicht is.

Wanneer de HP Elite x3 op de markt komt is nog altijd niet bekend. Zowel HP als Microsoft hebben nog geen concrete releasedatum genoemd. Ook de adviesprijs laat zich op dit moment raden.

HP Elite x3

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones