HP Windows 10 phablet Elite x3 gelekt

HP Windows 10 phablet Elite x3 gelekt

Slechts een paar weken geleden nog verklaarde HP dat het werkt aan een eersteklas smartphone met Windows besturingssysteem. Nu, net voor de officiële onthulling tijdens MWC beurs in Barcelona komende week, wordt de HP Elite x3 al gelekt. Een Hongaarse site kreeg foto’s en specificaties in handen van de smartphone. De phablet, bij HP bekent onder codenaam Falcon 1, gaat de concurrentie aan met de Lumina 950 XL.

HP Elite x3 en Windows 10

HP lanceert komende week haar eerste Windows 10 telefoon. HP wenst haar terugkeer in de smartphonemarkt op indrukwekkende wijze te doen. De Elite x3 krijgt daarom ook een zeer krachtige hardware mee. Goed nieuws voor het Windows marktaandeel, na een verlies aan marktaandeel in het 4e kwartaal van 2015 ten opzichte van 2014. Met de komst van de Elite x3 kan het Windows marktaandeel alleen maar stijgen.

Hardware Elite x3

Volgens de gelekte gegevens en foto’s zal het nieuwe HP toestel beschikken over een 5,96-inch QHD touchscreen, een 16 MP camera en een 8 MP selfie-camera. Dankzij de Qualcomm Snapdragon 820 chipset met 4 GB RAM, 32 GB opslag zal het toestel zeer snel zijn. Maak je veel films en foto’s dan kun je de opslag uitbreiden met een microSD-kaart. Verder beschikt het toestel over USB-C en wordt USB 3.0 ondersteund. Je kunt de x3 draadloos opladen en het toestel is beveiligd met een vingerafdrukscanner. Ook beschikt het toestel over een iris sensor en een speciaal docking verbinding. Het toestel is volgens de militaire richtlijnen MIL-STD-810G water- en stofdicht en volgens de foto werkt HP samen met Bang & Olufsen. Je kunt dus een indrukwekkende sound verwachten van deze phablet.

In afwachting van de daadwerkelijke lancering van de nieuwe HP Elite x3 weten wij dus al veel van dit toestel. Met deze specs zal het zeker een geduchte concurrent van de Lumina 950 XL worden en Windows enorm kunnen helpen met het terugveroveren van haar marktaandeel.

Bekijk het laatste nieuws over Windows Phone:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones