‘HTC 10 Bolt krijgt Snapdragon 810 CPU’

HTC 10 Bolt

Verontrustend nieuws. De HTC 10 Bolt wordt mogelijk aangedreven door de inmiddels verouderde Qualcomm Snapdragon 810. Een opmerkelijk besluit van HTC als dit bericht klopt. Waarom kiest de Taiwanese smartphoneproducent niet voor de nieuwe en krachtigere Snapdragon 820 of 821?

Het gerucht is afkomstig van de twitteraar LlabTooFer. Hij is bekend geworden door verhalen te lekken die met HTC en diens producenten te maken. In het verleden heeft hij het meer dan eens bij het goede eind gehad.

Snapdragon 810

LlabTooFer suggereert dat HTC zou ervoor gekozen zou hebben om een Qualcomm Snapdragon 810 onder de motorkap te plaatsen. Volgens hem is het typefout, maar daadwerkelijk het voornemen van de Taiwanese smartphonemaker. Het is de eerste keer dat er nieuws naar buiten komt over de chipfabrikant, maar het is geen goed nieuws. De Snapdragon 810 is niet alleen al anderhalf jaar oud –we vinden deze chipset onder meer in de Huawei Nexus 6P, HTC One M9, Microsoft Lumia 950 XL en OnePlus 2– maar is bovendien meer dan eens in verband gebracht met oververhitting. Qualcomm was genoodzaakt om hals over kop een aangepaste variant uit te brengen: de Snapdragon 810 v2.1. Deze omstreden chip zou in het nieuwe vlaggenschip van HTC geplaatst worden. Onbegrijpelijk, zeker gezien het feit er nieuwere en krachtigere SoC’s voorhanden zijn, zoals de Snapdragon 820 en 821.

Daarnaast is de kans groot dat de Snapdragon 810 hardware vereisten van toekomstige versies van Android niet ondersteunt. Zo is het maar de vraag of deze OpenGL ES 3.1 ondersteunen, een API om 2D en 3D vectorbeelden op het beeldscherm te brengen. De Snapdragon 800 is daartoe bijvoorbeeld niet in staat. Smartphones met deze chip hoeven dan ook niet te rekenen op een update naar Android 7.0 Nougat.

Overige specificaties HTC 10 Bolt

Geruchten over de HTC 10 Bolt waren al enige tijd rond op het internet. Als we de berichten mogen geloven wordt dit het nieuwe vlaggenschip van HTC. Het vlaggenschip krijgt naar verluidt een 5.5 inch display. Het schermtype –LCD of AMOLED– is onbekend. Volgens LlabTooFer krijgt het toestel een Wide Quad HD of WQHD resolutie, oftewel 1440 bij 2560 pixels. Eerder meldde beroepslekker Evan Blass nog dat de HTC 10 Bolt een Full HD resolutie krijgt. Iemand heeft het dus bij het verkeerde eind.

HTC 10 Bolt

Naast de Snapdragon 810 vinden we tevens 3GB RAM en 64GB intern geheugen onder de motorkap. Bovendien kun je de opslagcapaciteit uitbreiden met een microSD-kaart. Ook zou het toestel voorzien zijn van HTC’s audiosoftware BoomSound. Net als de iPhone 7, iPhone 7 Plus en Motorola Moto Z heeft de HTC 10 Bolt geen 3.5mm audio jack om oordopjes op aan te sluiten.

De HTC 10 had nog een microUSB 2.0-poort aan de onderkant zitten om het toestel op te laden of aan de computer te hangen. Bij de HTC 10 Bolt maakt deze plaats voor een USB Type-C aansluiting. Aan de achterkant zou HTC een 18 megapixelcamera hebben geplaatst met f/2.0 diafragma en mogelijkheid om 4K-video’s op te nemen. Tot slot draait hij, zoals je van een nieuwe smartphone mag verwachten, op Android 7.0 Nougat met daaroverheen HTC Sense.

Prijs en beschikbaarheid

De HTC 10 Bolt zou in verschillende landen nog vóór eind oktober in de winkels liggen. Of ons land bij dit selecte gezelschap hoort is niet bekend. Over de adviesprijs van het aanstaande vlaggenschip hebben we ook nog niets gehoord.

Bekijk het laatste nieuws over HTC:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones