HTC 10 toont reclame in het standaard toetsenbord

HTC 10 toont reclame in het standaard toetsenbord

Het lijkt wel alsof HTC de tekorten op creatieve wijze wil goed maken. Er zijn namelijk al verschillende meldingen van mensen die op hun standaard HTC 10 toetsenbord worden lastig gevallen met reclame.

Sinds dit weekend geven verschillende HTC 10 gebruikers aan, dat zij reclame zien boven het toetsenbord. Is het een nieuwe manier van geld verdienen door smartphone fabrikanten? De fabrikant uit Taiwan heeft er zelf misschien niet direct iets mee te maken. Want het standaard toetsenbord van de HTC 10 is van Touchpal. Het laat sinds dit weekend ineens advertenties zien. Tweakers registreerde al verschillende meldingen van de gebruikers van het vlaggenschip die werden verrast door de advertenties boven aan het standaard toetsenbord.

HTC 10 toont reclame op het standaard toetsenbord

Er zijn verschillende gebruikers van de HTC 10 die het probleem melden. Dit weekend zien we onder andere op het forum van Tweakers verschillende verhalen. De gebruikers melden stuk voor stuk dat het standaard toetsenbord ineens is begonnen advertenties tonen. De advertenties die boven het toetsenbord verschijnen lijken afkomstig van Google Adwords. Het lijk wel alsof de advertenties in dit weekend zijn gestart. Pas nu verschijnen er namelijk meldingen door gebruikers van het vlaggenschip uit Taiwan.

Onduidelijk wie er achter de toetsenbord reclames zit

Het is nog onduidelijk om welke reden advertenties in eens zijn verschenen boven het HTC 10 toetsenbord. Daarnaast is het ook niet duidelijk of er meer HTC toestellen zijn met dit ‘euvel’. De fabrikant zelf heeft in ieder geval nog niets laten weten. De software ontwikkelaar van het toetsenbord heeft ook nog niet gereageerd. Het lijkt niet eenvoudig te zijn om van de advertenties af te komen. Je kunt uiteraard wel overstappen op een ander toetsenbord. Er zijn verschillende gratis toetsenborden te downloaden in de Google Play store.

 HTC 10 toetsenbord Tweakers

Mogelijke oplossingen HTC 10 reclame

Een paar gebruikers van het Tweakers forum melden mogelijkheden om de HTC 10 toestenbord reclame te verwijderen.

Een gebruiker schreef dat hij (of zij) het de app updaten had verwijderd. Echter op die manier waren de nieuwe emoij ook weg. Het is dus geen oplossing voor lange termijn. In reactie op de bovenstaande post reageerde een andere gebruiker met een slimme mogelijke oplossing voor de HTC 10 toetsenbord reclame. De forum gebruiker geeft aan dat je naar de instellingen kunt gaan en daar bij Apps kunt instellen dat je toetsenbord geen verbinding met het internet mag maken. Vervolgens kun je de update nogmaals uitvoeren.

Bij gebrek aan een proef HTC 10 model, kunnen wij echter niet met zekerheid zeggen of de methodes werken.

HTC 10

De HTC 10 is het vlaggenschip van de Taiwanese fabrikant van 2016. De smartphone werd zeer goed ontvangen en was maanden lang de beste camera smartphone van 2016. Het toestel heeft een groot 5,2 inch Quad-HD beeldscherm achter sterk Gorilla Glass 3. De smartphone krijgt zijn enorme rekenkracht uit de krachtige Snapdragon 820 processor met 4 GB aan werkgeheugen. Het absolute verkoop punt van dit premium toestel is de voortreffelijke 12 megapixel hoofdcamera. De camera heeft een diafragma van f/1,8 en is voorzien van OIS, laser autofocus en een dual tone LED flitser.

Op dit moment kun je de HTC 10 als los toestel voor 473 euro kopen. Een aantrekkelijk koopje als die reclame issues zijn opgelost.

Bekijk het laatste nieuws over HTC:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones