HTC 10 en Vive-VR helpen Q2 cijfers HTC stijgen

HTC 10 en Vive-VR helpen Q2 cijfers HTC stijgen

HTC heeft zijn investeerders alvast een idee gegeven van het tweede kwartaal van de onderneming en de ongeauditeerde resultaten voor Q2 van 2016 gepubliceerd. Zowel de goede verkoopcijfers van vlaggenschip HTC 10 als de verkoopcijfers van de Vive VR headset hebben de cijfers positief beïnvloed.

Vive en HTC10 geven boost aan Q2 cijfers

Volgens het rapport met de financiële resultaten voor het Q2 2016 heeft het bedrijf zijn omzet met ruim een kwart verhoogd. Het behaalde een omzetstijging van 27% in vergelijking tot het vorige kwartaal. Vooral de verkoopcijfers van HTC 10 en de Vive VR headset hebben de omzet een boost gegeven. De inkomsten in Q2 2016 zijn circa 598,4 miljoen dollar (534 miljoen euro) met een bruto marge van 11,4%. HTC behaalde echter nog wel een operationeel verlies van 132,9 miljoen dollar (110,6 miljoen euro).

HTC verwacht dat het positieve verkoop momentum van de HTC 10 doorzet. Daarnaast blijft de onderneming de bouw van een robuust VR ecosysteem stimuleren. Door uitbreiding en samenwerking met ontwikkelaars van VR-technologie om een meer diverse content te creëren en daarmee meer klanten te bereiken.

Lastige jaren voor HTC

In 2011 stond HTC nog op de 5e plek van smartphone fabrikanten. Een jaar later daalde de smartphone fabrikant naar plek 6 en ook als je in de top van het 2e kwartaal in 2016 kijkt, dan zie je de fabrikant niet meer staan.

Het is ook een tijd geleden dat HTC een groot succes heeft geboekt. De afgelopen jaren ging het steeds slechter met de fabrikant. Het bedrijf uit Taiwan ondernam wel pogingen om het tij te keren. In het begin van 2014 lanceerde het bedrijf zijn nieuwe vlaggenschip de HTC One M8. Het toestel werd door zowel critici als gebruikers positief ontvangen. Het apparaat wist de Samsung Galaxy S5 echter niet te verslaan. Het jaar daarna volgde de HTC One M9 met minimale verbeteringen en met name door een hoge prijs wist het toestel niet te overtuigen.

Het vlaggenschip HTC 10

Het vlaggenschip van 2016, de HTC 10, werd goed ontvangen. De HTC 10 heeft alle specs die een vlaggenschip van 2016 nodig heeft. Een Snapdragon 820 processor met 4 GB aan werkgeheugen. Een groot pluspunt van de de HTC 10 is natuurlijk zijn camera. Het toestel ziet er zeer strak uit. Het 5,2-inch Quad-HD beeldscherm geeft zeer helder beeld en de 12-megapixel camera maakt uitstekende foto’s ook met minder licht dankzij het f/1.8 diafragma.

HTC 10

Bekijk het laatste nieuws over HTC:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones