Deze telefoons van HTC krijgen Android 8.0 Oreo

Deze telefoons van HTC krijgen Android 8.0 Oreo

Beetje bij beetje krijgen we een beter beeld welke toestellen straks Android 8.0 Oreo krijgen. Nokia en BlackBerry kwamen als eerste met het goede nieuws naar buiten. HTC voegt zich nu bij dit gezelschap. De Taiwanese smartphonemaker heeft bevestigd dat de HTC U Ultra, HTC U11 en HTC 10 op een update naar de nieuwste Android-versie kunnen rekenen.

Een gebruiker vraagt via Twitter aan HTC USA of zijn HTC One 9 Android 8.0 Oreo krijgt. De Amerikaanse tak komt met een verrassend antwoord: de HTC U Ultra, HTC U11 en HTC 10 mogen rekenen op een update.

Het komt niet als een verrassing dat uitgerekend deze modellen een update krijgen. De HTC U Ultra en HTC U11 zijn de duurste en meest recente topmodellen van HTC. Beide toestellen werden in de eerste helft van het jaar uit de doeken gedaan en liggen al enkele maanden bij ons in de schappen. De HTC 10 is het vlaggenschip van vorig jaar.

In de tweet sluit HTC niet uit dat andere modellen ook in aanmerking komen voor de Android 8.0 Oreo behandeling. Zo missen bij bijvoorbeeld de HTC U Play. Dit toestel werd begin dit jaar samen met de HTC U Ultra gepresenteerd. Het is dus nog een relatief nieuw toestel. Daarnaast heeft hij goede papieren: zo heeft hij onder de motorkap onder meer een Helio P10 octa-core processor, Mali-T860 GPU, 3 GB werkgeheugen, 32 GB intern geheugen en 2500 mAh batterij. En dat voor nog geen 300 euro.

Tot slot lezen we in de tweet van HTC dat de fabrikant binnenkort met meer informatie op de proppen komt. Dan hopen we te horen welke toestellen Android 8.0 Oreo krijgen en wanneer.

Nokia en BlackBerry

HTC is niet de eerste fabrikant die open kaart speelt over haar updatebeleid. Nokia en BlackBerry bevestigden al eerder dat een aantal van hun vlaggenschepen de nieuwste Android-versie krijgen. Zo noemde Nokia onder meer haar nieuwste vlaggenschip, de Nokia 8, en BlackBerry de BlackBerry KEYone. De eerste toestellen die straks met de nieuwste versie van Googles besturingssysteem aan de slag kunnen zijn de Google Pixel, Google Pixel XL, LG Nexus 5X en Huawei Nexus 6P.

Benieuwd welke telefoons straks de nieuwste Android-versie krijgen? In het artikel ‘Deze toestellen krijgen (waarschijnlijk) Android 8.0 Oreo’ hebben we al een groot aantal toestellen voor jullie opgesomd. Benieuwd of jouw smartphone er tussen staat? Volg dan snel het linkje.

Over Android 8.0 Oreo

Google heeft maandenlang aan Android 8.0 Oreo gewerkt. Tussen maart en juli zijn er vier zogeheten Android Developer Previews vrijgegeven. Deze kun je beschouwen als bètaversies waar ontwikkelaars mee aan de slag kunnen. Op deze manier speurt Google bugs op en krijgt het tegelijkertijd feedback van de community binnen. Maandagavond Nederlandse tijd werd Android Oreo officieel aangekondigd.

Android 8.0 Oreo komt met tal van nieuwe functionaliteiten. Dankzij Notification Channels heb je zelf in de hand van welke kanalen je wel en geen meldingen wil ontvangen. Notification Dots vertellen je precies hoeveel ongelezen berichten en e-mails je hebt. Deze verschijnen als badge in de hoek van de betreffende app-icoon, zoals je wellicht van WhatsApp kent. Met Smart Text Selection kun je nog meer met geselecteerde teksten. Als je bijvoorbeeld een telefoonnummer arceert, kun je deze direct bellen met de dialer-app. En natuurlijk heeft Google de algehele stabiliteit en de prestaties van het besturingssysteem nog verder geoptimaliseerd.

 

Benieuwd naar wat Android 8.0 Oreo allemaal in huis heeft? Lees dan ons omslagartikel ‘Android 8.0 Oreo: alle nieuwe features op een rij’. Dan ben je in no-time helemaal op de hoogte.

Bekijk het laatste nieuws over HTC:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones