HTC bevestigd als fabrikant Nexus Pixel & Pixel XL

HTC bevestigd als fabrikant Nexus Pixel & Pixel XL

Nieuwste lekken bevestigen dat de beide Nexus smartphones van Google, afkomstig zijn van HTC. De Taiwanese fabriek maakt de toestellen die we verwachten als Pixel en Pixel XL. De kleinste Pixel is ook nog gespot op Geekbench en dankzij gelekte hoesjes weten we al meer van de smartphones.

Telefoons moeten langs allerlei instanties die de apparaten controleren op verschillende gebieden. AndroidCentral zag de Pixel broers bij de Global Certification Forum (GCF). GCF certificeert elk apparaat met de beschikking over mobiele connectiviteit.

HTC maakt de pixel broers

De laatste lekken bevestigen dat de vervangers van onder andere de Nexus 6P afkomstig zijn uit de fabrieken van HTC in Taiwan. Er zijn vier modellen gespot bij de GCF. Twee modellen (Internationaal en Amerikaans) van de Pixel en twee modellen (Internationaal en Amerikaans) voor de Pixel XL. De smartphones worden bij de GCF niet specifiek vermeld als Pixel. De smartphones zijn bekend onder modelnummers G-2PW2100 en G-2PW2200 voor de Pixel en G-2PW4100 en G-2PW4200 voor de Pixel XL. Modelnummers die ook door de FCC gebruikt zijn. Wil je nog meer bewijs dat HTC de fabrikant is achter de nieuwe Nexus serie van Google, dan zie je hier de vier lijsten van GCF van de nieuwe Pixel toestellen.

Pixel testen Geekbench

Afgelopen week zijn er twee nieuwe Pixel toestellen getest op Geekbench. De beide Pixels hebben een Qualcomm quad-core processor geklokt op 1,59 GHz. We mogen er vanuit gaan dat het de Nexus Pixel XL betreft. Geekbench onthult niet meer dan dat we al weten. Behalve dat het nogmaals de naamswijziging van Marlin naar Pixel bevestigd. Het toestel wordt aangedreven door de snelle Snapdragon 820 chipsets met 4 GB werkgeheugen en als besturingssysteem zien we Android 7.1. De Pixels verschijnen dus met een iets nieuwere Android Nougat dan de LG V20.

Google Pixel

Pixels hoesjes bieden inzicht

Je kunt schijnbaar bij AliExpress al hoesjes kopen voor de aankomende Pixel van Google en Pixel XL. Ook voor de iPhone 7 kon je al hoesjes kopen voordat het toestel überhaupt gelanceerd werd. Ze geven een aardige indicatie van de smartphone. Je weet precies of een toestel 2 of 1 camera achterop krijgt en of er bijvoorbeeld een vingerafdrukscanner achterop zit. We verwachten de Pixels 4 oktober en het is dan ook logisch dat de makers van hoesjes modellen hebben gekregen voor het ontwerp en fabricage.

We zien dat de Pixel XL een vingerafdruksensor aan de achterkant zal krijgen. De uitsparing zit op dezelfde positie als van de Nexus 6P. De hoes heeft een uitsparing voor de hoofd camera links boven. De uitsparing is dun maar wel breed. Er is ruimte voor twee camera’s met lenzen. Het kan natuurlijk ook ruimte zijn voor een camera met enkele sensoren. Verder zien we de 3,5 mm audio-poort aan de bovenkant en links ruimte voor twee knoppen en rechts één.

pixel-case-leak-2

pixel-xl-case-leak-1

Bekijk het laatste nieuws over Google:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones