HTC biedt excuses aan voor vertraging Android Oreo HTC U11

HTC U11 Android 8.0 Oreo

Eind november begon HTC met de uitrol van Android 8.0 Oreo voor de HTC U11. Allereerst was de VS aan de beurt, andere regio’s zouden spoedig volgen. Dat was althans het vermoeden. Tot op heden heeft de Oreo-update Europa nog altijd niet bereikt. Daarvoor biedt de Britse tak van HTC haar nederige excuses aan.

Op dinsdag 22 augustus vorig jaar kondigde Google de nieuwste versie van haar besturingssysteem aan: Android 8.0 Oreo. Het OS had wederom een groot aantal nieuwe features gekregen, waaronder Smart Text Selection, picture-in-picture modus, Notification Channels en Autofill. En natuurlijk is het besturingssysteem op verschillende punten geoptimaliseerd zodat hij nog zuiniger omspringt met energie en stabieler draait.

Na de introductie van een nieuwe Android-versie is het aan fabrikanten om te bepalen welke smartphones in hun assortiment in aanmerking komen voor een update. Aangezien het veel tijd en energie kost om zo’n software-update te ontwikkelen en uit te rollen, krijgen vaak alleen de duurdere vlaggenschepen deze upgrade. Een paar dagen na de introductie van Android Oreo maakte HTC bekend welke toestellen op een update konden rekenen. De Taiwanese smartphonemaker noemde destijds de HTC 10, HTC U Ultra en HTC U11.

Mea culpa

De Oreo-update voor deze toestellen stond in de planning om het vierde en laatste kwartaal van 2017 uit te rollen. Deze belofte heeft HTC slechts deels ingelost. In de VS heeft de HTC U11 inmiddels al Android 8.0 Oreo ontvangen. Het Europese vasteland heeft hij nog altijd niet weten te bereiken. Dat is niet zoals afgesproken en daarvoor trekt HTC nu het boetekleed aan. Op Twitter gaat de fabrikant diep door het stof en biedt haar excuses aan voor de vertraging.

De Britse tak van HTC schrijft dat de vertraging wordt veroorzaakt door ‘complexiteit’. Wat de fabrikant daarmee bedoelt is onduidelijk. Wat als een paal boven water staat is dat Europese bezitters van de HTC U11 daarvan de dupe zijn. Velen vragen zich af wanneer ze de update nou wel kunnen verwachten. HTC zegt geen concrete uitroldatum te kunnen noemen. En terecht: de smartphoneproducent wil zich natuurlijk geen tweede keer hier aan branden.

De HTC U11 in een notendop

De HTC U11 ligt sinds mei vorig jaar bij ons in de schappen. Het vlaggenschip heeft een 5,5 inch groot IPS LCD-display met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Daaronder vinden we de Qualcomm Snapdragon 835 met Adreno 540 GPU, 4 GB werkgeheugen en 64 GB uitbreidbaar geheugen. De primaire camera heeft een resolutie van 12 megapixels en is uitgerust met onder meer optische en elektronische beeldstabilisatie, HDR Boost en f/1.7 diafragma. Selfies schiet je met een 16 megapixelcamera.

Ook muziekliefhebbers komen aan hun trekken. De HTC U11 beschikt namelijk over BoomSound en USonic. BoomSound versterkt de bastonen en heeft een hoger dynamisch bereik. USonic analyseert je binnenoor en past de muziek daar op aan. Verder heeft het vlaggenschip een 3000 mAh batterij met Quick Charge 3.0 ondersteuning, USB-C aansluiting, NFC-chip, vingerafdrukscanner aan de voorzijde en drukgevoelige sensoren in het frame om snel en eenvoudig je favoriete apps mee te openen (Edge Sense).

HTC U11 Android 8.0 Oreo

Bekijk het laatste nieuws over HTC:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones