HTC Bolt / HTC 10 Evo deze maand nog onthuld

HTC Bolt / HTC 10 Evo deze maand nog onthuld

De HTC Bolt, die we tevens kennen onder de naam HTC 10 Evo, wordt het volgende vlaggenschip van HTC. De Taiwanese smartphoneproducent gaat het toestel deze maand nog onthullen, zo meldt de Chinese techsite ePrice. Daarnaast worden meer en meer specificaties van het de Bolt / Evo bevestigd door promotiemateriaal.

We beginnen met de naam. Er is geen sprake van een Babylonische spraakverwarring. Volgens het geruchtencircuit zijn de HTC Bolt en HTC 10 Evo één en hetzelfde toestel. HTC Bolt wordt de naam zoals de smartphonemaker van het toestel dat in de VS verschijnt. De internationale release krijgt daarentegen een andere naam, namelijk HTC 10 Evo. Oftewel, hetzelfde toestel, maar met verschillende namen.

Zo’n vreemde praktijk is dat overigens niet: Motorola heeft meer dan eens exact hetzelfde gedaan. Denk bijvoorbeeld aan de Motorola Moto Z: in de VS is dit toestel onder de naam Motorola Moto Z Droid gelanceerd. Of wat dacht je van de Samsung Galaxy W? Zo heette deze 7 inch grote smartphone in Zuid-Korea. In de landen daarbuiten waar deze pahblet verscheen stond hij bekend als de Samsung Galaxy Mega.

Release

De Chinese techsite ePrice zegt informatie te hebben over de lancering van de HTC Bolt / HTC 10 Evo. Anonieme bronnen melden dat het vlaggenschip deze maand nog gelanceerd wordt in Taiwan, waar het hoofdkwartier van HTC staat. Dat betekent dat een internationale lancering rond dezelfde tijd of vlak daarna plaatsvindt.

Een tipgever meldt tegenover PhoneArena dat het toestel op 11 november in de verkoop gaat bij Sprint, een van de grootste providers in de VS. Nog eventjes geduld en we kunnen het toestel met eigen ogen aanschouwen. Dankzij gelekt promotiemateriaal worden de specificaties die we de afgelopen weken al voorbij zagen komen bevestigd.

Specificaties HTC Bolt / HTC 10 Evo

Zo heeft de HTC Bolt / HTC 10 Evo een 5.5 inch scherm met een Quad HD resolutie van 1440 bij 2560 pixels. Of hij een LCD-panel of OLED-display krijgt is niet bekend. Het gerucht dat hij geen aansluiting voor de oordopjes krijgt wordt bevestigd, een feature die we onder meer al zagen bij de Motorola Moto Z en iPhone 7. Toch krijg je een setje HTC BoomSound Adaptive Audio earphones geleverd bij het toestel. Hoe zit dat dan? Heel eenvoudig: deze sluit je aan op de USB Type-C poort.  Dus geen Bluetooth headsets die je moet aanschaffen, vreemde kabeltjes of exclusieve oordopjes die pas maanden na de lancering van het vlaggenschip wordt onthuld, zoals bij Apple het geval lijkt te zijn.

Verder laat het promotiemateriaal zien dat de HTC Bolt / HTC 10 Evo een 16 en 8 megapixelcamera heeft en IP57 gecertificeerd is. Dat betekent twee dingen. In de eerste plaats dat stof nagenoeg op geen enkele manier in het toestel kan dringen. En ten tweede dat je het toestel volledig onder water kunt dompelen: een half uur lang op een diepte van 1,50 meter om precies te zijn. Tot slot noemt het promotiemateriaal een aluminium behuizing als feature.

Wat er zich onder de motorkap bevindt, daar laat de poster zich niet over uit. Maar daar hebben we wel het een en ander al over gehoord. Zo zou de HTC Bolt / HTC 10 Evo uitgerust worden met de Qualcomm Snapdragon 810, een octa-core processor die inmiddels anderhalf jaar oud is en waarvan de eerste generatie geassocieerd werd met oververhitting. Deze CPU is onder meer verwerkt in de Microsoft Lumia 950 XL, Huawei Nexus 6P, HTC One M9 en OnePlus 2. Verder is het vlaggenschip naar verluidt voorzien van 3GB werkgeheugen en 32GB aan opslagcapaciteit. Deze kun je eventueel uitbreiden tot 2TB. De accucapaciteit bedraagt 3200 mAh en het toestel draait op Android 7.0 Nougat met daaroverheen HTC’s Android-skin HTC Sense.

Prijs

Het gerucht gaat dat de HTC Bolt / HTC 10 Evo een prijskaartje tussen de 480 en 500 euro krijgt. Hij verschijnt in de kleuren Carbon Gray en Glacier Silver.

Bekijk het laatste nieuws over HTC:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones