‘HTC Desire 10 Lifestyle krijgt budgetprijs’

HTC Desire 10 white

HTC staat op het punt om twee nieuwe smartphones te lanceren op de IFA-beurs: de HTC Desire 10 Pro en de HTC Desire 10 Lifestyle. Over het eerste toestel hebben we nog altijd vrij weinig gehoord in termen van specificaties. Van de tweede telefoon daarentegen komt steeds meer informatie naar buiten. Volgens de laatste berichten krijgt hij een aantrekkelijk prijskaartje.

Dat beweert althans LlabTooFeR, een twitteraar die in het verleden meer dan eens heeft bewezen een betrouwbare bron te zijn voor de laatste nieuwtjes op smartphonegebied. Volgens hem is de HTC Desire 10 Lifestyle een ‘stijlvol en betaalbaar’ toestel dat tussen de 150 en 200 dollar gaat kosten, omgerekend tussen de 130 en 180 euro. Dit prijskaartje wijst erop dat we hier met een budgettoestel te maken hebben. De vermeende specs vind je onder de tweet.

Specificaties HTC Desire 10 Lifestyle

De HTC Desire 10 Lifestyle heeft een 5.5 inch scherm met een resolutie van 1280 bij 720 pixels. Het toestel wordt aangedreven door een Qualcomm Snapdragon quad-core processor, naar verluidt een nieuw type in de Snapdragon 400-serie. Mogelijk verschijnt het budgettoestel in twee uitvoeringen: een variant met 3GB RAM en 32GB intern geheugen, en een instapversie met 2GB werkgeheugen en 16GB aan opslagruimte.

De primaire camera heeft een resolutie van 13 megapixels met BSI-sensor en enkele LED-flitser. Voorop heeft HTC naar verluidt een 5 megapixel selfiecamera geplaatst. HTC richt zich met dit toestel niet zozeer op de amateurfotografen, maar muziekliefhebbers. Zo is de HTC Desire 10 Lifestyle voorzien van BoomSound Hi-Fi Edition stereo speakers en een 24-bit audiosysteem. Daarnaast hebben de oordopjes die je bij je aankoop krijgt een groter frequentiebereik waardoor gebruikers nog meer van hun favoriete muziek kunnen genieten. Tot slot HTC Android 6.0 (Marshmallow) op het toestel geïnstalleerd hebben.

De behuizing komt in verschillende kleuren. Allemaal hebben ze goudkleurige accenten rondom de randen van de opvallendste elementen zoals de Home-knop, cameralens en flitser.

Prijs en beschikbaarheid

Zoals gezegd gaat de HTC Desire 10 Lifestyle mogelijk tussen de 150 en 200 dollar kosten. Een scherpe prijs gezien de specificaties die je er voor terugkrijgt. Waarschijnlijk maakt het toestel zijn acte de présance op de beursvloer van de IFA, die in de week van 4 tot en met 9 september plaatsvindt in Berlijn.

Naast de HTC Desire 10 Lifestyle toont de Taiwanese smartphoneproducent mogelijk hier nog een tweede toestel: de HTC Desire 10 Pro.

Reacties (1)
ahmed schreef op 14 oktober 2016 om 01:36

Ik zou er graag een willen met abonoment.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones