5 november 2014 door in HTC.

htcTelecomgigant HTC heeft opnieuw een telefoon aangekondigd met een 64 bit-processor. Het toestel krijgt de naam ‘Desire 820s’ en beschikt over een achtkernige chipset van MediaTek.

Op de IFA-beurs in Berlijn kondigde HTC in september de Desire 820 al aan. Deze telefoon draait op de Snapdragon 615-processor. De Desire 820s werd door HTC gepresenteerd op Weibo, de Chinese versie van Twitter. Verwacht wordt dan ook dat de telefoon vooralsnog alleen in China en Taiwan op de markt zal komen.

Desire 820s

Het is voor HTC niet de eerste keer dat het bedrijf komt met een toestel met een 64 bit-processor. Het voordeel van deze processor ten opzichte van een 32 bit, is dat deze processoren net iets sneller zijn. Daarnaast is er ook de mogelijkheid voor meer werkgeheugen. Vooral in de toekomst zal blijken dat 64 bit effectiever is. Op de huidige toestellen die over deze processoren beschikken, is het verschil echter nog niet duidelijk merkbaar.

Het scherm van de Desire 820s is 5,5 inch en heeft een resolutie van 1080 bij 720 pixels. De 820s draait op 2 GB aan werkgeheugen en heeft een interne opslag van 16 GB. Onbekend is nog of deze uitbreidbaar zal zijn via microSD.

Het toestel ondersteund het nieuwste mobiele netwerk 4G. Daarnaast beschikt de Desire over een 13.0 megapixel-camera. De selfiecamera is ook van een goede kwaliteit en maakt foto’s van 8.0 megapixel.

Het is nog niet bekend waar en wanneer het toestel in de verkoop zal gaan.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones