HTC kent omzetgroei in september

HTC kent omzetgroei in september

Het gaat beter met HTC. Zojuist maakt het Taiwanese bedrijf zijn omzetcijfers over september bekend. Hierin rapporteert het bedrijf een groei van 117 procent ten opzichte van augustus. Dit heeft het bedrijf vooral te danken aan de verkopen van de Google Pixel 2, welke het bedrijf in opdracht van de Amerikaanse zoekmachinegigant maakt.

Dat valt te lezen in een vandaag gepubliceerd nieuwsbericht op de officiële blog van HTC.

Het gaat al tijden niet goed met HTC. Ondanks dat het bedrijf volgens de kenners meer dan prima telefoons maakt, weet het consumenten niet te verleiden tot aanschaf. Zodoende kampt HTC al maanden met teruglopende omzetten en toenemende verliezen. Hierbij daalt niet alleen de omzet, maar ook het aantal verkochte telefoons. Steeds meer moet de fabrikant die van oorsprong telefoons maakt, zijn heil (en omzet) zoeken in andere markten. Een voorbeeld van een dergelijke uitstap is de HTC Vive, diens eigen VR-bril. Toch is er hoop voor HTC. Zo kondigde het bedrijf vorige maand aan een overeenkomst met Google te hebben gesloten. Hierbij neemt de Amerikaanse techgigant grote delen van het bedrijf over tegen een bedrag van 1.1 miljard dollar.

HTC produceert steeds meer voor anderen

Volgens kenners heeft Google deze deal voornamelijk gesloten vanwege intellectueel eigendom van de Taiwanezen, alsmede hoogopgeleid personeel. HTC produceert de laatste jaren steeds vaker telefoons in opdracht van andere bedrijven, zoals Google in dit geval. In een eerder stadium produceerde HTC al de Huawei Nexus 6P en ook dit jaar zijn beide bedrijven elkaar van dienst. De onlangs aangekondigde Google Pixel 2 wordt namelijk ook door de Taiwanezen gemaakt. Precies deze productie lijkt te zorgen voor een opleving in de maandcijfers van HTC. Afgelopen september wist het bedrijf namelijk een omzet van ongeveer 215 miljoen dollar (180 miljoen euro) te genereren. Dat is ruim 117 procent meer ten opzichte van de 83 miljoen euro die men in augustus wist om te zetten.

Teruglopende omzetten

Goede cijfers dus, maar minder rooskleurig dan je wellicht zou verwachten. Indien we naar de cijfers van deze september gaan kijken in vergelijking met afgelopen september, kampt het bedrijf nog steeds met teruglopende omzetten. Vorig jaar maakte het bedrijf namelijk zowel de Google Pixel als XL-variant. Dit jaar produceert het bedrijf enkel de reguliere Google Pixel 2, en niet de Google Pixel 2 XL. Dit laatste toestel wordt geproduceerd door LG, een concurrent van de Taiwanezen. Wie naar de cijfers van HTC over de afgelopen jaren kijkt, ziet een deprimerende financiële situatie voor zich. Desondanks heeft HTC spoedig niets meer te klagen. Begin volgend jaar wordt de deal met Google namelijk officieel en treedt dan ook in werking. Vanaf dat moment zal het bedrijf voorlopig wel uit de financiële zorgen zijn.

Bekijk het laatste nieuws over HTC:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones