1 september 2014 door in HTC.

htcHTC brengt volgende maand hoogstwaarschijnlijk een nieuwe budgettelefoon uit. Het zou gaan om de HTC Desire 510. Deze nieuwe telefoon van de Taiwanese smartphonefabrikant moet niet al te veel geld gaan kosten, maar heeft wel enkele vernieuwende functies. De belangrijkste en meest opzienbarende is dat de Desire 510 waarschijnlijk de eerste 64-bit Android-telefoon wordt.

Specificaties

Het toestel heeft met 4,7 inch een redelijke grootte. Het scherm heeft teen resolutie van 854 bij 480 pixels. De Desire 510 draait op een Snapdragon 410 64-bit-processor met een snelheid van 1,2 GHz.

Het toestel heeft een intern geheugen van 8 GB en een werkgeheugen van 1 GB. Het interne geheugen is daarnaast uitbreidbaar door middel van microSD. De Desire 510 ondersteunt internet via 4G-netwerken en heeft een camera met een 5.0 megapixellens. De selfiecamera maakt foto’s van slechts 0.3 megapixel. Tenslotte bevat het toestel een batterij van 2100 mAh.

64-bit

De Desire 510 is – zoals gezegd – de eerste Android-telefoon met 64-bit. Het verschil tussen een 32-bit en een 64-bit is bij deze Desire nog niet heel duidelijk merkbaar. Een 64-bitprocessor heeft in principe toegang tot een groter werkgeheugen dan bij een 32-bitprocessor. Die laatste kan slechts 4 GB RAM aan.

De Desire 510 beschikt echter over 1 GB aan werkgeheugen, en dus is de toegevoegde waarde van de 64-bitprocessor wat dit betreft klein. Een andere functie van 64-bit is dat applicaties sneller kunnen worden geopend. De meeste apps zijn echter afgestemd op 32-bitapparaten, en dus kan ook hier in de meeste gevallen geen gebruik van worden gemaakt.

Beschikbaarheid

De Desire 510 zal gaan draaien op Android 4.4 met de aangepaste HTC Sense-software. De smartphone zal in twee kleuren verschijnen: wit en grijs. Het is nog niet bekend wanneer het toestel precies zal worden gelanceerd. Ook de prijs is nog niet bekend, maar afgaand op de specificaties zal de prijs niet erg hoog liggen.

HTC Desire 510

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones