‘HTC komt met toptoestel HTC One X9’

‘HTC komt met toptoestel HTC One X9’

Na het uitbrengen van de HTC One A9 heeft HTC waarschijnlijk nog een nieuw toptoestel op de plank liggen, als we een poster die gedeeld is op Weibo mogen geloven. Waar de One A9 nog een beetje tegen viel qua specificaties (en de prijs die daarbij kwam), zou de One X9 volledig aan de eisen voldoen van een high-end smartphone.

HTC One X9 specificaties

HTC heeft de One A9 in de markt gebracht als een high-end toestel, maar het mist helaas wel de specificaties die een ander high-end toestel wel met zich mee brengt. Op het Chinese Weibo is er een poster verschenen die het heeft over een One X9 van HTC. Met een Snapdragon 820 processor, 4 GB RAM en een QHD scherm, zou dit toestel in ieder geval over een stuk betere specificaties moeten beschikken dan de One A9.

htc-one-x9-poster

Verder zou de One X9 beschikken over een 4 Ultrapixel camera aan de voorkant, en een 23 megapixel aan de achterkant. Het toestel zou in twee modellen uitgebracht worden: eentje met 3 GB RAM en 64 GB interne opslag, de ander met 4 GB RAM en 128 GB interne opslag. Wat betreft het interne geheugen zal de telefoon voor de overgrote meerderheid voldoende zijn. De batterij zou een grootte hebben van 3500 mAh. Hoeveel het scherm in de doorsnee meet, is onduidelijk. Daarnaast zijn er Boomsound speakers geplaatst aan de voorkant van het toestel, en bestaat het toestel uit een metalen behuizing.

HTC One X9 prijs

De prijs van dit toestel lijkt wel opvallend te worden. In China zou het omgerekend 440 euro gaan kosten, waar de One A9 (met mindere specificaties) in de markt wordt gezet voor zo’n 600 euro. Deze prijs zou gelden voor het 3GB/64GB model. Wanneer deze telefoon aangekondigd zou gaan worden, is ook nog niet duidelijk. Mocht het inderdaad zo zijn dat HTC de Snapdragon 820 als processor gaat gebruiken, dan zal het toestel in 2016 op de markt gebracht gaan worden.

Nog iets opvallends: Twitteraar LlabFooTeR zegt dat er van de geruchten vrij weinig waar zou zijn. Zo zou van bovenstaande specificaties enkel de 4 Ultrapixel camera kloppen. Dit Twitter account (met overigens een goede reputatie) claimt verder dat de One X9 lager in de markt wordt geplaatst dan de One A9, en dat het zo’n 2 à 3 maanden voor de HTC One M10 (hét vlaggenschip) zijn release krijgt.

Bekijk het laatste nieuws over HTC:
Guido Bouwmeesters
Over de auteur: Guido Bouwmeesters

Academicus uit Eindhoven met een passie voor tech en online. Schrijft graag over tech-gerelateerde onderwerpen en is vooral thuis in het ontdekken van nieuwe benchmarks. Mag in zijn vrije tijd ook graag met eigen projecten aan de slag gaan, mits hij niet met zijn backpack over de wereld aan het rondtrekken is.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones