‘HTC komt met nog drie telefoons in 2017’

‘HTC komt met nog drie telefoons in 2017’

Volgens een telecominsider gaat het Taiwanese HTC ons in het restant van 2017 verblijden met drie telefoons. Dit zullen toestellen in de U-lijn zijn die het bedrijf eerder dit jaar op de markt bracht. De drie toestellen staan bekend onder de codenamen Ocean Master, Ocean Harmony en Ocean Lite.

Het gaat al tijden niet florissant met het Taiwanese HTC. Het bedrijf kampt al acht kwartalen op rij met verlies, alhoewel de weg naar boven wellicht lijkt te zijn ingezet. In het kwartaal na uitkomst van de HTC U11 wist het bedrijf namelijk positieve cijfers over diens mobiele divisie te weerleggen. Het lijkt daarom logisch dat het bedrijf het ‘succes’ van deze lijn wenst door te zetten. Volgens een telecominsider, die op Twitter bekend staat als Corn Chen en regelmatig met HTC nieuwtjes op de proppen komt, is dit ook precies wat het bedrijf gaat doen. Volgens hem staan er voor het restant van 2017 nog drie nieuwe toestellen op de planning. Deze gaan door onder de codenamen Ocean Master, Ocean Harmony en Ocean Lite. Hierbij slingert hij ook direct enkele specificaties van de toestellen de wereld in.

Drie nieuwe telefoons op de planning

Het lijkt overigens veilig aan te nemen dat deze nieuwe telefoons in de U-lijn van de fabrikant geplaatst gaan worden. De afgelopen jaar verschenen HTC U11 stond immers ook lange tijd bekend onder diens codenaam: Ocean. De drie nog te verschijnen telefoons worden waarschijnlijk eveneens uitgerust met een aanraakgevoelig frame, net als het huidige vlaggenschip. Hierbij gaat de Ocean Master beschikken over een 6.0 inch scherm en twee camera’s. De hoofdcamera heeft een resolutie van 12 megapixels en de secundaire camera doet het met 8 megapixels. Deze telefoon komt in twee varianten op de markt. De basisversie heeft 4 GB werkgeheugen en 64 GB interne opslag terwijl de uitgebreidere versie respectievelijk 6 GB en 128 GB onder de motorkap heeft. Verdere specificaties zijn tot nog toe onbekend.

Verschijningsdatum medio november

De Ocean Lite en Ocean Harmony verschijnen in tegenstelling tot de Master slechts in één variant. Beide toestellen hebben 4 GB werkgeheugen en 64 GB interne opslag tot de beschikking. Of deze opslag valt uit te breiden middels een micro-SD kaart laat men in het midden. De Ocean Lite krijgt hierbij een 5.2 inch scherm terwijl de Harmony beduidend groter wordt en een 6.0 inch scherm meekrijgt. Volgens de HTC insider worden de toestellen medio november aangekondigd. Tot slot voegt hij eraan toe dat geen van de drie telefoons zal vallen onder het Android One programma van de fabrikant. De HTC U11 Life is dit vermoedelijk wel.

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Gerucht:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones