23 oktober 2014 door in HTC.

HTCDe fout werd snel hersteld, maar het was al te laat. Heel even waren er foto’s en specificaties zichtbaar van een nieuwe HTC-smartphone. De Chinese website van HTC ging in de fout en zette informatie online over de Desire 820 Mini, een kleine versie van de Desire 820.

De informatie die per ongeluk beschikbaar kwam laat zien dat het om een telefoon gaat die de naam ‘Mini’ wellicht niet waard is. Het scherm van de HTC Desire 820 Mini wordt maar liefst 5,0 inch, wat erg groot is voor een toestel dat het kleine broertje moet voorstellen van de oorspronkelijke Desire 820.

Specificaties

Het scherm heeft verder een full HD-resolutie. Qua uiterlijk lijkt het toestel veel op de grote Desire 820. Zo beschikt de Mini over duotone kleuren en behoudt het toestel ook de karakteristieke speakers aan de voorzijde.

De telefoon draait op een 1,2 GHz quadcore-processor met 1 GB aan werkgeheugen. Er werd niet vermeld of het gaat om een 64-bit processor, zoals ook in de Desire 820 gebruikt werd. Verder heeft het toestel een 5.0 megapixel selfiecamera op de voorkant, en een 8.0 megapixelcamera op de achterzijde. Het toestel draait uiteraard op de nieuwste versie van Android, 4.4 KitKat en beschikt over een intern geheugen van 8 GB.

Beschikbaarheid

Het is nog niet bekend wanneer het toestel gepresenteerd zal worden, en ook is nog niets duidelijk over de eventuele Europese beschikbaarheid. Wellicht focust de Taiwanese smartphonemaker zich met de Mini vooral op Azië, en daarmee op opkomende markten. De Desire 820 Mini is verkrijgbaar voor 1400 Chinese yuan, wat neerkomt op zo’n 179 euro. Daar krijg je een dual-simtoestel voor terug met de beschikking over 3G.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones