HTC
1 april 2016 door in HTC.

Het nieuwe vlaggenschap van HTC, de HTC 10, nam deze week een grote stap in de richting van de uiteindelijke Amerikaanse lancering. De Federal Communications Commission (FCC) heeft twee modellen van het aankomende vlaggenschip van de Taiwanese fabrikant goedgekeurd, de 2PS6200 en 2PS6500. Binnen de Verenigde Staten regelt de FCC wie gebruik mag maken van radiofrequenties (mobiele telefonie, draadloze netwerken). De commissie bepaalt daarnaast ook de regelgeving van telecommunicatie. Hiermee wil men het aantal toepassingen reguleren om ‘storingen’ tussen de verschillende apparaten te voorkomen.

Hoge verwachtingen van de nieuwe HTC

We zijn dit jaar al mega verwend met de waterdichte Galaxy S7 Edge en daarna een revolutionair modulaire telefoon de LG G5. HTC heeft onze verwachtingen sterk doen stijgen met de laatste teasers. De fabrikant melde trots dat we 12 april een bijzonder apparaat mogen verwachten: “de snelste en meest soepele Android-telefoon,” met camera’s van “wereldklasse, voor en achter.” Wij gaan 12 april voelen, horen en zien waar HTC geobsedeerd door is. Tot nu toe wordt de kracht taal van HTC over de performance gestaafd door een indrukwekkende score bij AnTuTu, waarmee het toestel enkele snelle concurrenten achter zich liet.

Specificaties nieuwe vlaggenschip

De HTC 10 verwachten we met een 5,1-inch QHD Scherm met een resolutie van 2560 x 1440. Het toestel wordt aangedreven door de bekende Snapdragon 820 chipset met een quad-core CPU en Adreno 530 GPU. Het vlaggenschip zal 4 GB RAM werkgeheugen aan boord hebben vergezeld van 32 GB interne opslag. Verder is het schip uitgerust met wereldklasse camera’s, een van 12.3-megapixel aan de achterkant en een 5-megapixel selfiecamera voor. Wanneer je de HTC 10 koopt, is Android 6.0.1 vooraf geïnstalleerd. BoomSound krijgt als we HTC’s teaser mogen geloven een nieuwe vorm die we voor het eerst gaan horen bij de nieuwe 10.

HTC 10 back

Dinsdag 12 april is de lancering van de HTC 10 in New York, Taipei en Londen. Gaat de nieuwe HTC de held van de HTC-fan worden?

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones