HTC past weggeefactie HTC U11 aan

HTC past weggeefactie HTC U11 aan

HTC had wel met een heel opmerkelijke actie. De Taiwanese smartphonemaker deelt namelijk goodies uit aan fans die op fora positieve dingen schrijven over haar nieuwste vlaggenschip, de HTC U11. Daarop kreeg HTC veel kritiek. Inmiddels heeft de fabrikant de actie voor dit model opgeschort.

Dat blijkt uit een tweet van Jeff Gordon, het hoofd van HTC’s wereldwijde PR-team.

Het is geen geheim dat HTC het moeilijk heeft op de smartphonemarkt. Neem nou het vlaggenschip van vorig jaar, de HTC 10. Op papier had het zeer degelijke specificaties, een premium design en volgens DxO Mark scoorde de camera 88 van de 100 punten. Dat is tot op heden nog altijd één van de hoogste rapportcijfers ooit. Begin dit jaar lanceerde de fabrikant de HTC U Ultra en HTC U Play. Beide vlaggenschepen werden niet bepaald positief ontvangen door recensenten.

De hoogste tijd om het roer om te gooien. De HTC U11, het vlaggenschip dat half mei werd gepresenteerd, moet een succes worden. De smartphonemaker lijkt er alles aan te doen om het vlaggenschip zo goed mogelijk te promoten. HTC kwam met een ludieke actie op de proppen. Om te voorkomen dat fora en social media vol kwamen te staan met negatieve of kritische opmerkingen over het vlaggenschip, beloofde de fabrikant goodies uit te delen aan leden van het HTC Elevate team die deze uitspraken probeerde te weerleggen met lovende woorden. HTC Elevate is een gesloten groep waar alleen voor de echte fans een plaatsje is.

Je kunt vraagtekens stellen bij deze actie. Maakt HTC zich hiermee namelijk niet schuldig aan misleiding? En hoe gemeend zijn de opmerkingen? Zijn de reacties oprecht, of gaat het enkel om de cadeautjes die HTC uitdeelt? HTC kreeg dan ook veel commentaar op deze actie. Daarop besloot het PR-team om de actie aan te passen. Het bedrijf geeft weliswaar nog steeds goodies weg aan de leden van het HTC Elevate team, maar sluit de HTC U11 nadrukkelijk uit van deze actie. In de bovenstaande tweet zie je de aangepaste versie van de tekst, hieronder de originele beschrijving.

HTC U11 oorspronkelijke tekst weggeefactie

Specificaties HTC U11

De HTC U11 is zoals gezegd het nieuwste vlaggenschip van de Taiwanese smartphonemaker. Het paradepaardje heeft een 5.5 inch scherm met QHD-resolutie van 2560 bij 1440 pixels en Corning Gorilla Glass 5. Jammer genoeg gebruikt HTC nog altijd een IPS LCD-display in plaats van AMOLED-scherm voor haar toptoestellen. Het toestel wordt aangedreven door de krachtigste processor uit het assortiment van Qualcomm: de Snapdragon 835. Deze octa-core processor heeft een kloksnelheid  van maximaal 2.45 GHz en wordt bijgestaan door een Adreno 540 GPU, 4 GB werkgeheugen en 64 GB intern geheugen. Je kunt de opslagcapaciteit uitbreiden met microSD-kaart, maar er is geen ruimte voor een tweede simkaart.

Plaatjes schiet je met een 12 megapixelcamera. Volgens DxO, de standaard benchmark voor smartphonecamera’s, is het de beste camera die het team tot nu toe getest heeft. Van de 100 punten wist de camera van de HTC U11 maar liefst 90 punten binnen te slepen. Volgens HTC is deze verdienste te danken aan de optische en elektronische beeldstabilisatie en tal van andere technologische foefjes als HDR Boost en verbeterde witbalans. Selfies schiet je met een 16 megapixel camera. Voor een optimale geluidservaring heeft HTC het toestel uitgerust met HTC BoomSound en HTC USonic met actieve noise cancellation. Deze feature zagen we al eerder bij de HTC U Ultra. Dat geldt ook voor HTC Sense Companion, de slimme digitale assistent van de fabrikant. De batterij heeft een capaciteit van 3000 mAh en ondersteunt Quick Charge 3.0.

De meeste aandacht gaat echter uit naar HTC Edge Sense. Door het toestel aan de zijkant vast te pakken en een knijpbeweging te maken, activeer je bijvoorbeeld snel en eenvoudig je camera of zaklamp, schiet je een selfie of open je apps als Facebook, Twitter of Google Assistant. HTC omschrijft Edge Sense als ‘een compleet nieuwe en revolutionaire vorm van interactie met je telefoon’.

Prijs en beschikbaarheid

De HTC U11 ligt vooralsnog niet bij ons in de winkels, maar wordt wel binnenkort verwacht. Het vlaggenschip heeft een adviesprijs van 749 euro.

Bekijk het laatste nieuws over HTC:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones