HTC One A9 officieel aangekondigd

HTC One A9 officieel aangekondigd

HTC heeft, zoals verwacht, vanavond de nieuwe HTC One A9 aangekondigd. Deze nieuwe smartphone van HTC heeft een metalen unibody behuizing, een 5 inch scherm en een vingerafdrukscanner. HTC heeft ook gezegd dat deze telefoon binnen 15 dagen nadat de Nexus telefoons deze hebben ontvangen, ook de One A9 een nieuwe update mag verwachten.

Over de HTC One A9

HTC heeft het de laatste tijd erg lastig gehad, en hoopt dat met de One A9 enigszins weer goed te maken. De HTC One A9 is nu in feite het nieuwe vlaggenschip van HTC en heeft ook een prijs die daartoe doet denken. De specificaties van de One A9 lijken op het eerste gezicht alleen een beetje achter te blijven.

HTC heeft besloten om gebruik te maken van de Snapdragon 617 processor, met 2 GB RAM en 16 GB (uitbreidbare) interne opslag. Het scherm meet 5 inch en beschikt over een Full HD resolutie. Opvallend is dat HTC voor een AMOLED scherm kiest, waar het hiervoor vaak een LCD scherm heeft gebruikt. Voordeel van het AMOLED is dat de kleuren zwart beter weergegeven kunnen worden. Gorilla Glass 4 beschermt de voorkant van lichte krasjes.

Verder is er een 13 megapixel camera aan de achterkant te vinden, en zien we de bekende 4 Ultrapixel camera aan de voorkant van het toestel. De batterijcapaciteit bedraagt 2150 mAh en is er Android 6.0 Marshmallow op de telefoon geĂ¯nstalleerd. In de homeknop aan de voorkant is ook nog een scanner voor je vingerafdruk aanwezig.

Beschikbaarheid One A9

HTC zal de One A9 in zes verschillende kleuren op de markt gaan brengen: Topaz Gold, Opal Silver, Deep Garnet, Carbon Gray, Rose Gold en Cast Iron. Het is nog de vraag of die laatste twee kleuren ook in Nederland beschikbaar zullen zijn, die zouden namelijk voor een select aantal landen beschikbaar zijn.

htc-one-a9-kleuren

De HTC One A9 zal een adviesprijs van 599 euro mee gaan krijgen, wat redelijk veel is. Wanneer het toestel in Nederland te koop is, is nog onbekend. Vanaf november zal HTC de One A9 beschikbaar stellen, maar wanneer Nederland precies aan de beurt is, moet nog blijken.

Bekijk het laatste nieuws over HTC:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones