14 oktober 2015 door in HTC.

Over een week, op 20 oktober, zal HTC een evenement houden waar het waarschijnlijk de langverwachte One A9 aan zal kondigen. Om dit evenement enige aandacht te geven, heeft HTC op Twitter een video geplaatst, waar het evenement aangekondigd wordt. Ook is er een aparte pagina op de site van HTC voor aangemaakt. Om 18:00, Nederlandse tijd, zal deze presentatie beginnen.

Aankondiging One A9

De CEO van HTC, Cher Wang, heeft in juni 2015 gezegd dat het bedrijf met een volledig nieuw design voor een nieuwe topper zou komen. Als we de geruchten mogen geloven, zit dat er niet helemaal in, maar kan het wel een leuk toestel worden.

De specificaties die duidelijk lijken te zijn, zijn een 5 inch Full HD scherm, een (opvallende) Snapdragon 617 octa-core processor, 2GB RAM en 16 GB interne opslag. Verder zou de camera aan de achterkant 13 megapixels krijgen met optische beeldstabilisatie, en krijgt de selfiecamera een 4 megapixel Ultrapixel camera. Het toestel wordt daarnaast voorzien van een 2150 mAh batterij, een vingerafdrukscanner en Android 6.0.

Prijs en beschikbaarheid

Dan is er ook nog meer duidelijkheid gegeven over de prijs van de HTC One A9, en die is dan minder leuk. Op een site van een Franse provider, is de HTC One A9 gevonden voor een prijs van 599,90 euro. Dat lijkt misschien wel een beetje veel geld voor een smartphone, die waarschijnlijk tot de middenklasse zal behoren. Op die site is het toestel echter maar verkrijgbaar in twee verschillende kleuren, waar de geruchten eerder spraken van zes verschillende kleuren voor de HTC One A9. Hopelijk zit deze site er dus een beetje naast, en zal de prijs een stuk lager uitvallen (of zullen de specificaties misschien toch wel beter zijn dan verwacht).

HTC-One-A9-prijs

Over de beschikbaarheid van het toestel is momenteel helaas nog weinig bekend. Daar zal volgende week dinsdag waarschijnlijk wel meer duidelijkheid over gegeven worden, als HTC de presentatie zal houden waar de One A9 verwacht wordt.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones