HTC One M9 Prime Camera Edition verkrijgbaar

HTC One M9 Prime Camera Edition verkrijgbaar

De HTC One M9 Prime Camera Edition ligt vanaf vandaag in ons land in de winkels. Hij is vooralsnog alleen in het grijs verkrijgbaar voor een prijs van 449 euro.

Het is slechts enkele dagen geleden dat de Taiwanese smartphoneproducent de HTC One M9 Prime Camera Edition aankondigde. Hij wordt neergezet als de goedkopere variant van  de nog te verschijnen HTC 10, die 300 euro duurder is, en de opvolger van de vorig jaar gepresenteerde HTC One M9. Qua design en specificaties ontlopen beide toestellen elkaar niet heel veel. De camera heeft –zoals de naam van het toestel al doet vermoeden– een upgrade gekregen.

Specificaties HTC One M9 Prime Camera Edition

De HTC One M9 Prime Camera Edition heeft een 5 inch groot scherm met Full HD-resolutie (1920 bij 1080 pixels). Had zijn voorganger nog een Qualcomm Snapdragon 810 chipset aan boord, diens opvolger moet genoegen nemen met de MediaTek Helio X10. Deze octacore-processor heeft een kloksnelheid van 2GHz.

HTC One M9 Prime Camera Edition

Jammer genoeg heeft het nieuwe toestel minder werkgeheugen en opslagcapaciteit dan de HTC One M9: het RAM-geheugen bedraagt 2GB in plaats van 3GB en de hoeveelheid opslagruimte is gehalveerd van 32GB naar 16GB. Daar staat tegenover dat je het geheugen met een microSD-kaart kunt uitbreiden tot maar liefst 2TB.

De batterij is in de HTC One M9 Prime Camera Edition is even groot en krachtig als zijn voorganger, namelijk 2.840 mAh. Hij draait bij aanvang al op de nieuwste Androidversie, Android 6.0 (Marshmallow). Daaroverheen heeft HTC zijn eigen schil gelegd: HTC Sense 8.

Camera

Dan de camera, de spil van de HTC One M9 Prime Camera Edition. De hoofdcamera is een 13 megapixelcamera met dual-tone flash en optische beeldstabilisatie (OIS). Deze laatste feature zien we nog niet in heel veel toestellen terug. Met deze software reduceert HTC de bewegingsonscherpte in je foto’s zodat ze er scherper en minder wazig uitzien. Tevens is het mogelijk om kiekjes in RAW-kwaliteit te schieten.

Aan de voorkant heeft HTC een 4 megapixelcamera met UltraPixel-technologie geplaatst. In vergelijking met gewone pixels zijn ultrapixels groter: twee tot drie keer zo groot om precies te zijn. Hierdoor kan de camerasensor tot bijna 300% meer licht per pixel opvangen waardoor foto’s onder slechtbelichte omstandigheden er beter uit zien.

UltraPixel-technologie

Prijs en verkrijgbaarheid

De HTC One M9 Prime Camera Edition ligt vanaf nu in de winkels en heeft een adviesprijs van 449 euro. Je kunt hem zowel los als in combinatie met een toestel bestellen.

HTC One M9 Prime Camera Edition

Bekijk het laatste nieuws over HTC:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones