htc-one-m9s
18 november 2015 door in HTC.

HTC heeft gister de HTC One M9s in Taiwan aangekondigd. Deze telefoon ziet er hetzelfde uit als de grotere HTC One M9, maar zijn de specificaties wat minder. Hierdoor kan HTC de prijs wel wat naar beneden halen.

HTC One M9s specificaties

De One M9s ziet er dus hetzelfde uit als zijn grote broer, die in maart van dit jaar een release kreeg. Wel is er onder de motorkap het een en het ander veranderd. De Snapdragon 810 processor is vervangen door een MediaTek Helio X10 chipset, die acht kernen heeft en geklokt is op 2,2 GHz. Daarnaast is er 1 GB RAM minder aan boord, waardoor je over 2 GB RAM beschikt, en heeft HTC de standaarduitvoering uitgerust met 16 GB interne opslag in plaats van 32 GB. Wel is deze nog steeds uit te breiden met een micro SD kaart.

Ook de camera’s zijn aangepast. Nu vind je een 13 megapixel camera aan de achterkant, waar de One M9 een 20 megapixel camera heeft. De camera aan de voorkant blijft wel hetzelfde, met 4 megapixel. Ook heeft HTC de camera’s nu bedekt met een saffieren beschermlaag.

Het scherm is wel hetzelfde gebleven, 5 inch met een Full HD resolutie. Ook de batterij blijft met 2840 mAh gelijk, en kan je er nog steeds niet uithalen. Dit komt omdat HTC gebruik maakt van een unibody design.

Prijs en beschikbaarheid

Omgerekend gaat de HTC One M9s ongeveer 370 euro kosten, maar dat zijn de kosten voor het toestel in Taiwan. In Nederland zal je dan een prijs van 400 euro kunnen verwachten. Het is overigens nog niet duidelijk of de One M9s naar Nederland komt. Wel ligt het in de lijn der verwachtingen, aangezien HTC eerder ook al de One M8s naar Nederland haalde. Dat toestel werd (bijna) een jaar na de release van de One M8 in Nederland beschikbaar. Dat kunnen we dus ook met de M9s gaan verwachten. Een release in januari/februari van volgend jaar ligt dus voor de hand.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones