15 december 2015 door in HTC.

Op het Chinese Weibo is meer duidelijkheid ontstaan over de HTC One X9. Zo zijn er afbeeldingen gepubliceerd en heeft HTC zelf een teaser online gezet. Daar blijkt bijvoorbeeld uit dat de camera van de HTC One X9 flink verbeterd zal zijn ten opzichte van de andere HTC telefoons.

HTC One X9 afbeeldingen

Waar iedereen nu eigenlijk al uitkijkt naar de vlaggenschepen van de telefoon fabrikanten voor 2016, zal HTC voor de verwachte One M10 nog eerste de One X9 aankondigen. Van die telefoon zijn er nu een viertal afbeeldingen op Weibo verschenen. Hier valt op dat het toestel aan de achterkant (foto rechtsboven) toch wel aardig wat weg heeft van de iPhone 6 en 6s van Apple.

htc-one-x9-leak

Wat betreft de specificaties zal de HTC One X9 waarschijnlijk beschikken over een 5,5 inch scherm met een Full HD resolutie (1920 x 1080 pixels). Verder is er een octa-core processor aanwezig die geklokt is op 2,2 GHz, met 2 GB RAM en 16 GB interne opslag (uitbreidbaar met microsd kaart). Verder wordt er ook gesproken van een 13 megapixel camera aan de achterkant en een 5 megapixel Ultrapixel camera aan de voorkant. Wat betreft de batterij kunnen we rekenen op zo’n 3000 mAh.

HTC One X9 teaser

HTC heeft zelf ook een teaser geplaatst, met daarop de tekst wat er na de HTC One A9 komt. Verder zou ingegaan worden op de camera, waaruit we kunnen concluderen dat HTC weer probeert om de camera onder handen te nemen.

htc-one-x9-teaser

Het is wel enigszins jammer te noemen dat HTC deze teaser op Weibo plaatst, wat zou kunnen betekenen dat het toestel vooralsnog niet naar Europa zal komen. Over een release en de prijs van het toestel is er ook nog veel onduidelijkheid. Feit is wel dat het toestel steeds meer in het nieuws komt, en dat de release er wel aan zal komen te zitten. Zeker als HTC dit toestel voor de HTC One M10 wil aankondigen, waarvan we kunnen verwachten dat die tijdens het MWC in februari zijn aankondiging krijgt.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones