HTC U Play! Alles over deze betaalbare AI smartphone

HTC U Play! Alles over deze betaalbare AI smartphone

De HTC U Play is één van de twee letterlijk en figuurlijk schitterende smartphones die HTC vandaag lanceerde. Hier is alles wat je over de HTC U Play moet weten.

Met de lancering van de U-serie laat HTC een nieuwe richting van het Taiwanese bedrijf zien. Kunstmatige intelligentie, AI, wordt het middelpunt van het bedrijf in 2017 en voor de toekomst. De smartphone fabrikant zal in 2017 verschillende AI updates vrijgeven. Er wordt zelfs onderzocht of bestaande telefoons ook de Sense Companion kunnen krijgen. De U Play is een grote stap naar een AI assistent voor iedereen!

HTC U Play AI

HTC U Play specificaties

Het toestel heeft een glazen en metalen unibody en is beschikbaar in vier prachtige kleuren die schitteren in het licht. De achterkant is van gebogen glas en de kleur is onder dit glas aangebracht. Hierdoor zie je een prachtige lichtval. Het 5,2-inch Full-HD beeldscherm heeft geen extra beeldschermpje rechts boven zoals de HTC U Ultra.

De HTC U Play heeft een MediaTek Helio P10 processor als krachtbron. De octa-core processor is maximaal geklokt op 2 GHz. Je kunt kiezen tussen 3 GB aan werkgeheugen of 4 GB RAM. Daarnaast beschikt de smartphone over 32 GB aan opslag of je koopt de U Play met 64 GB. Mocht dit niet genoeg zijn, dan is de opslagcapaciteit uit te breiden met een microSD-kaart tot wel 2T. Een 2.500 mAh batterij voorziet de smartphone van stroom. Je ontgrendelt de telefoon met een vingerafdrukscanner en het toestel bevat NFC. Dual-SIM is een optie.

Zoals je mag verwachten van de Taiwanese fabrikant bezit de U Play uitstekende camera’s. Een 16-megapixel f/2,0 hoofdcamera met OIS, PDAF en een dual tone LED flitser. Voor selfies heb je ook de beschikking over een 16-megapixel f/2,0 camera. De selfie camera heeft een Ultra Pixel mode waarbij de camera nog gevoeliger is voor licht.

HTC U Play Camera

Kunstmatige intelligentie, AI voor een schappelijke prijs

Tijdens CES 2017 is al duidelijk geworden dat AI zeer belangrijk wordt in de nieuwe apparaten van 2017. De Taiwanese fabrikant trapt het smartphone jaar af met twee AI smartphones. De HTC U Play brengt kunstmatige intelligentie voor een schappelijke prijs. De smartphone wordt een stuk goedkoper dan de gemiddelde vlaggenschepen van 2017 die over AI assistenten zullen beschikken. We verwachten bijvoorbeeld dat de Huawei P10 en de Samsung Galaxy S8 zeker worden uitgerust met slimme assistenten.

Om optimaal gebruik te maken van je ‘Sence Companion’ moet je eerst het een en andere instellen. In de eerste setup voeg je bijvoorbeeld favoriete contacten en apps toe. Zo ‘train’ je jouw AI assistent. Hierna kan je ‘maatje’ het grootste deel automatisch beheren voor je. Het toestel leert bijvoorbeeld jou schema en kan beoordelen of de accu jouw planning wel haalt. Mocht dat niet het geval zijn, dan waarschuwt je maat dat je moet opladen. Hij gaat dan uiteraard uit van jouw typische patroon.

De Sence AI zal ook jouw gebruik leren kennen. Uiteindelijk weet de AI bij welke restaurants jij vaak eten besteld. Het al daarop die restaurants als opties geven op momenten dat jij normaal eet. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor het weer. Sense AI Companion zal je uiteindelijk alleen weerberichten tonen op momenten dat je normaal gesproken het weer raadpleegt. Wanneer de beide U smartphone in de winkel liggen is Sense Companion nog niet in staat om met alle HTC apps te werken. Maar de loop van het jaar zullen er meer volgen.

De HTC U Play is een interessant toestel

De HTC U Play en de U Ultra zien er beide uit als zeer interessante toestellen. De lancering van de twee AI smartphones laat ons ook zien wat we mogen verwachten van andere smartphone fabrikanten in 2017. Veel vlaggenschepen worden rond het Mobile World Congress in Barcelona verwacht. Eind februari, maart en in april regent het vlaggenschepen van Huawei, Samsung, LG en waarschijnlijk HTC zelf. De AI assistenten is één van de gemeenschappelijke kenmerken die we verwachten in de toekomstige vlaggenschepen. Net als HTC verwacht men ook van Samsung een nieuwe AI assistent in de Galaxy S8.

In navolging van Apple Siri zullen de toekomstige Android vlaggenschepen over een AI assistent beschikken. HTC verlaagt met de HTC U Play de grens voor AI, waardoor je ook met een beperkt budget kan beschikken over een slim maatje.

De Play is beschikbaar vanaf 2 maart in Nederland en de prijs is nog onbekend. Grote broer de HTC U Ultra kost in Amerika 749 dollar. Je kunt de HTC U Play kopen in de kleuren Ice White, Sapphire Blue, Brilliant Black en Cosmetic Pink.

Bekijk het laatste nieuws over HTC:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones