HTC behaalt laagste omzet in 13 jaar

htc logo

HTC heeft een nieuw dieptepunt bereikt. Het Taiwanese bedrijf heeft de laagste omzet sinds 13 jaar in de boeken genoteerd. Derhalve heeft de in december uitgebrachte HTC U11 Plus de negatieve spiraal niet kunnen doorbreken. Er gloort nog wel hoop voor het eens zo grote bedrijf dankzij de Google deal ter waarde van 1.6 miljard euro, welke komend jaar afgerond wordt.

Dat het niet zo goed gaat met HTC mag geen verrassing zijn. Dat de zaken er echter zó penibel voorstaan, waren ook wij even uit het oog verloren. De Taiwanese elektronicaproducent heeft zojuist diens cijfers over de afsluitende maand van 2017 gepubliceerd, en die zijn op zijn lichtst gezegd niet mals. Gedurende december heeft men een omzet van 4.02 miljard Taiwanese Dollars weten te generen, omgerekend zo’n 110 miljoen euro. Zodoende bedraagt de jaarlijkse omzet zo’n 1.75 miljard euro. Een flinke achteruitgang als je het vergelijkt met een jaar eerder. In 2016 wist men immers nog 2.2 miljard euro aan omzet te generen. Zodoende ervaart men een terugloop van zo’n 20 procent op jaarlijks basis. Sterker nog, de omzet is in geen 13 jaar zo laag geweest als afgelopen jaar!

Na regen komt zonneschijn

Gelukkig gloort er nog hoop voor HTC. Halverwege vorig jaar werd immers bekend dat men een deal met Google had gesloten ter waarde van zo’n 1.6 miljard euro. Dit zou weleens hét teken van overleving kunnen zijn. Google is volgens de geruchten met name geïnteresseerd in het hoogopgeleide personeel van de eens zo grote telefoonfabrikant. Aan de kwaliteit van de toestellen ligt het immers niet: die is steevast dik op orde. Ook aan innovatieve elementen ontbreekt het niet. Zo was de vorig jaar gepresenteerde HTC U11 de eerste telefoon ter wereld met aanraakgevoelige zijkanten, iets wat HTC heeft omgedoopt tot Edge Sense. Ook de in december gepresenteerde HTC U11 Plus beschikt over deze functie. Helaas kon ook dit toestel de negatieve tendens van dalende omzetten niet keren.

HTC U11 Plus

Over de HTC U11 Plus

We hopen echter dat HTC door deze zware tijden komt, aangezien de telefoons uitstekend zijn. Neem nou de HTC U11 Plus. Dit toestel beschikt over een uniek uiterlijk waarbij de achterzijde enigszins transparant is. Zodoende kun je door het materiaal kijken en enkele componenten zien zitten. Daarbij is hij stof- en waterdicht, beschikt hij over een oppervlakte vullend beeldscherm met haarscherpe resolutie en bovendien ijzersterke specificaties. Onder de motorkap wordt hij immers aangestuurd door de Snapdragon 835 processor in combinatie met 6 GB werkgeheugen en maar liefst 128 GB opslag. De 16 megapixelhoofdcamera maakt bovendien 4K-resolutie video’s. Ook de 8 megapixel selfie-camera mag er overigens wezen. De HTC U11 Plus heeft een adviesprijs van 799 euro.

Bekijk het laatste nieuws over HTC:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones