HTC Sense 8.0 getest op niet-HTC smartphones

HTC Sense 8.0 getest op niet-HTC smartphones

Een select groepje gebruikers heeft de eer om HTC Sense 8.0 te testen en evalueren. Zij hoeven hiervoor niet een smartphone van HTC aan te schaffen: het enige dat zij nodig hebben is een smartphone die op Android 4.4 (KitKat) of hoger draait.

Dat meldt Ausdroid vandaag.

Android-skin

Iedere smartphone- en tabletfabrikant is vrij om zijn producten met het besturingssysteem Android uit te rusten. Een aantrekkelijke optie aangezien bijna twee derde van alle smartphones en phablets wereldwijd op het besturingssysteem van Google draait. Al met al zijn er ruim 1,4 miljard Android-apparaten in omloop en daar komen er maandelijks gemiddeld 1,5 miljoen nieuwe toestellen bij. Kort samengevat, Android is gewild bij consumenten.

Zo’n kleine 400 fabrikanten wereldwijd installeren Android standaard op hun smartphones en tablets. Het biedt hen bovendien de mogelijkheid om naar eigen smaak te personaliseren doordat ze er een eigen sausje overheen mogen gieten: de zogeheten Android-skin of schil. Alle grote producenten grijpen deze gelegenheid met beide handen aan en hebben door de jaren heen hun eigen Android-schil ontwikkeld. Zo rust Samsung zijn mobiele apparaten uit TouchWiz, Sony met Xperia UI, Honor en Huawei met EMUI en ASUS met ZenUI. Allemaal zien ze er anders uit en werken ze net even iets anders. Er is dus voor iedereen wel wat wils.

Ook HTC heeft zijn eigen Android-skin: HTC Sense. Inmiddels is de fabrikant aanbeland bij HTC Sense 8.0. Deze verscheen voor het eerst op de HTC 10, het huidige vlaggenschip van de Taiwanese smartphonemaker.

HTC 10

HTC Sense 8.0

HTC Sense bevat onder meer een functionaliteit die Blinkfeed heet. Hiermee verschijnt een overzicht in beeld met het laatste nieuws en ontwikkelingen van social media. HTC Sense 8.0 introduceerde een andere nieuwe functie waarmee je allerlei objecten op je hoofdscherm kunt plaatsen en aan een applicatie kunt koppelen door een snelkoppeling toe te voegen. In tegenstelling tot andere Android-smartphones zit je niet vast aan een raster waarbinnen apps geplaatst moeten worden.

Fabrikanten zijn er niet altijd happig op om hun zelf ontworpen apps naar andere toestellen te brengen. HTC maakt hier geen punt van. Zo is de foto-applicatie Zoe beschikbaar in de Google Play Store, evenals de app Boost+ die je helpt om je smartphone op te schonen en optimaliseren. Hoe zou je het vinden om de Android-skin van producent A op het toestel van producent B te draaien? Klinkt toch vreemd in de ogen? Toch is dat precies wat HTC momenteel doet. Het heeft verschillende leden van het HTC Preview Program uitgenodigd om HTC Sense 8.0 te installeren op hun smartphone en te testen.

De selecte groep gebruikers heeft vandaag een e-mail van het Taiwanese technologiebedrijf ontvangen met daarin alle relevante gegevens. Zij nemen deel aan een project dat door het leven gaat als GOOGLE_PLAY_SENSE_GP.

De testperiode gaat vandaag van start. Hoe lang deze loopt is onbekend. Hetzelfde geldt voor de vraag of HTC zijn Android-schil daadwerkelijk naar niet-HTC toestellen wil brengen, of dat het op deze manier enkel feedback probeert te verzamelen.

HTC 10

Bekijk het laatste nieuws over HTC:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones