9 oktober 2014 door in HTC.

htc-desire-eye-2Zoals eerder verwacht, presenteerde HTC gisteren de HTC Desire Eye. In zijn verschijning een unieke telefoon met een focus op.. selfies. Met een 13-megapixelcamera, een duidelijke frontcamera en grappige apps breng je die selfies naar een geheel nieuw level.

Selfies

HTC is niet de eerste fabrikant die een selfietelefoon presenteert. Wel doet de fabrikant extra veel moeite om die selfies ook echt aantrekkelijk te maken. Er zijn een aantal apps toegevoegd waarmee je foto’s kunt laten samensmelten of er meerdere achter elkaar kunt maken.

De frontcamera is prominent geplaatst. Er zit een relatief grote cameralens in met een grote beeldhoek. Er zit zelfs een flitser bij, wat je niet vaak ziet bij frontcamera’s.

Onderwaterselfies? Ook geen probleem. De telefoon is waterdicht.

Specificaties

De telefoon krijgt een 5,2 inch scherm met een full HD-resolutie. Er komt een Snapdragon 801-processor in die 2,3 GHz klokt, ondersteund door 2 GB RAM-geheugen. Het interne geheugen van 16 GB is uitbreidbaar met een microSD-kaart. De batterij is 2400 mAh.

Ook heeft de telefoon 4G-ondersteuning.

Geluid

Over het geluid is niets te klagen. De Desire One is uitgerust met twee stereo front-facing speakers. Deze zijn in de rand van het beeldscherm verwerkt. Met de kennis van het vertrouwde HTC BoomSound komt dat wel goed.

Behuizing

De telefoon zal wat goedkoper zijn dan de HTC One M8. Dat is te danken aan de behuizing. De Desire Eye heeft een lichtere behuizing van polycarbonaat in plaats van het luxe metalen frame van de One M8.

De HTC Desire Eye zal vanaf half september verkrijgbaar zijn voor 499 euro. Voorlopig in de kleurencombinatie blauw en donkergrijs. Wanneer de wit/rode uitvoering naar Nederland komt, is niet bekend.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones