HTC U Ultra en HTC U Play zijn onthuld tijdens HTC evenement

HTC U Ultra en HTC U Play zijn onthuld tijdens HTC evenement

HTC is TERUG! Vandaag zien we de HTC U Ultra en HTC U Play, twee flinter dunne smartphones met één hoofdcamera en een prachtig unibody design.

De HTC U Ultra en HTC U Play werden vandaag gepresenteerd tijdens het HTC U evenement in Taiwan. We zien twee schitterende smartphones die bijna van het scherm af stralen. Het top model, de U Ultra, is een 5,7-inch phablet met extra scherm en de U Play is een compacte alleskunner met een 5,2-inch beeldscherm. Men dacht tot afgelopen week nog, dat de U Ultra misschien wel het eerder gelekte HTC Ocean concept kon zijn. Maar het Ocean concept wordt nog uitgewerkt.

HTC U Play en Ultra

HTC U Ultra specificaties

Nigel Newbey-House, Vice President Product van HTC, vertelt ons alles over de HTC U Ultra. Het toestel heeft een 5,7-inch Quad-HD beeldscherm met een resolutie van 2560 x 1440. Het beeldscherm wordt beschermd door Gorilla Glass 5 en er is zelfs een HTC U Ultra van Saffier glas.

Rechts boven het beeldscherm vind je een kleiner scherm. Een scherm vergelijkbaar met het tweede scherm van de LG V10 en V20. Echter dit extra scherm heeft een specifiek doel, het is namelijk het venster tot HTC’s artificial intelligence (AI).

HTC U Ultra 2e beeld

De smartphone wordt aangedreven door de Snapdragon 821 processor met 4 GB werkgeheugen. Daarmee zijn de allerlaatste geruchten over het toestel afgelopen week bevestigd. Achterop vind je een 12-megapixel camera die nog beter is dan de HTC 10. De smartphone draait op Android 7.0 Nougat met de laatste HTC Sense. Je krijgt 64 GB aan opslag maar die is niet uit te breiden.

HTC U’s zijn gemaakt van metaal en glas die vloeiend in elkaar overlopen. Aangezien de kleur wordt aangebracht aan de achterkant van het glas, krijgen ze een sterk reflecterende glazen rug en behouden ze hun kleuren. De HTC U Ultra is verkrijgbaar in licht groen, blauw, roze en zwart.

De HTC U Play is het kleine broertje van de Ultra. Het toestel heeft een compacte 5,2-inch beeldscherm, alle vlaggenschip features, een prachtig ultra dun unibody design en een meer schappelijke prijs. De Play heeft echter niet het extra AI beeldscherm.

HTC AI, artificial intelligence

HTC ontwikkelt al geruime tijd AI. Met de HTC U series heeft het Taiwanese bedrijf een persoonlijke AI companion (maatje) gemaakt die jou helpt en van jou leert. Moet je bijvoorbeeld iemand ophalen van het vliegveld? Wanneer het plotseling om weer slaat of er ontstaan verschillende files, dan zal jouw HTC U je hierover adviseren. Je maatje adviseert je ook wanneer je warmere kleding moet aantrekken, super handig.

In de laatste jaren was HTC een geluidspionier met BoomSound. Maar het Taiwanese bedrijf wil meer. HTC heeft speciale U-Sonic oordoppen. Die kunt je op de smartphone aansluiten en de techniek zorgt ervoor dat het geluid zich aanpas op de smaak van degene die ze draagt. Een soort sonarpuls analyseert namelijk je oor.

HTC U Ultra U Sonic

Daarnaast werkt de HTC U op basis van jouw stem. Vier microfoons herkennen je stem, ze zijn op strategische plekken in de telefoon gebouwd. Je kunt allerlei vragen aan je AI stellen of zelfs de smartphone ontgrendelen met je stem.

HTC U Ultra vier microfoons

De HTC U Ultra & U Play verwachten we vanaf 2 maart in Nederland. Er is nog geen adviesprijs bekend voor de beide toestellen in Nederlandse. De prijs in Verenigde Staten voor de U Ultra is 749 dollar. Dat is omgerekend 705 euro, maar daar zul je nog wel iets bij moeten rekenen.

HTC U Ultra en Play HTC U Ultra kleuren

Bekijk het laatste nieuws over HTC:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones