HTC U11 blinkt uit in batterijduur

HTC U11 blinkt uit in batterijduur

De onlangs gepresenteerde HTC U11 is door onze collega’s van GSMArena onder de meetlat gelegd. Zij hebben het toestel hierbij qua batterijduur en benodigde oplaadtijd vergeleken met diens directe concurrenten zoals de Samsung Galaxy S8 en LG G6. Het resultaat? Het nieuwe HTC vlaggenschip presteert verrassend goed, ondanks zijn relatief kleine accu. Lees in dit artikel alles over de test en kom erachter of de HTC U11 ook een goede optie voor jou is.

De HTC U11 werd afgelopen maand door het gelijknamige Taiwanese bedrijf gepresenteerd. Het toestel viel hierbij vooral op door zijn innovatieve Edge Sense functie en diens uitstekende camera-module. Het nieuwe HTC paradepaardje beschikt over een aanraakgevoelig frame waarmee je bepaalde applicaties kunt besturen. Hiervoor dien je harder of zachter in de zijkant te knijpen. Je kunt hiermee onder meer in de camera-app inzoomen of juist uitzoomen en bijvoorbeeld een foto maken. Naast het innovatieve frame herbergt het toestel ook een ongekend goede hoofdcamera.

Lange batterijduur

Het internationaal bekende DxO bedrijf waardeerde de camera van de HTC U11 met de hoogste score ooit. De camera excelleert op alle fronten en zit vol met de allerlaatste vernuftigheden. Niet alleen de camera blijkt van topkwaliteit te zijn, ook de accu mag er absoluut wezen. De mensen bij GSMArena besloten de proef op de som te nemen en de accu van de HTC U11 te vergelijken met die van alle gangbare topmodellen van het moment. Qua vergelijkingsmateriaal hebben we onder meer de Samsung Galaxy S8, LG G6 en Apple iPhone 7 Plus. De HTC U11 blinkt uit in totale batterijduur, zoals blijkt uit onderstaande grafiek.

Snel opladen

Het toestel hoeft bij deze test enkel de grote versie van de iPhone 7 voor zich te dulden. Het verschil is hierbij slechts een schamele twee minuten. Helemaal wanneer je de volgende, onderstaande tabel erbij pakt wordt dit gehele beeld goed genuanceerd. Onderstaande grafiek laat het totaal aantal minuten zien dat er voor nodig is om de batterij volledig vol te krijgen, één cyclus dus. Hierbij spant de iPhone 7 Plus eveneens de kroon, ditmaal in negatieve zin. De HTC U11 laat hierbij wederom een nette tijd zien en hoeft enkel de LG G6 en OnePlus 3T voor te laten. Dit heeft natuurlijk alles te maken met de aanwezige Quick Charge techniek, waardoor de batterij lekker snel oplaadt.

 

Bekijk het laatste nieuws over HTC:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones