HTC U11 EYEs onthulling vindt plaats op 15 januari

Volgende week kondigt HTC een nieuw toestel aan: de HTC U11 EYEs. Dit toestel, dat ook bekendstaat onder de naam HTC Harmony, is een middenklasser met randloos beeldscherm. Vanaf 17 januari is hij te koop in enkele delen van Azië. Of, en wanneer we hem in Nederland kunnen verwachten, is niet bekend.

HTC staat op het punt om een nieuwe telefoon aan te kondigen. Deze middenklasser, welke doorgaat onder de noemer HTC U11 EYEs, wordt op 15 januari aangekondigd in China. Naar verluidt wordt hij als eerst verkrijgbaar in enkele Aziatische markten. Zodoende kunnen consumenten uit China, Hong Kong en Taiwan vanaf 17 januari met het toestel aan de slag, twee dagen na de aankondiging dus. Of, en wanneer het toestel naar Nederland komt, is niet bekend. Wel dook het toestel vorige maand op in een benchmark test. Opvallend was dat hij toen een andere naam had. Destijds werd namelijk HTC Harmony genoteerd. Daarom heerst de gedachte dat wij het toestel onder deze naam in de winkels kunnen verwachten, mocht hij hier dus uitkomen. Omgerekend kost het toestel in China zo’n 340 euro.

Twee HTC U11 EYEs versies op komst

De aankondiging is door HTC zelf bekend gemaakt. Men publiceert vandaag bovenstaande poster. In het Chinees valt hier het woord “Eye” te bespeuren. Volgens geruchten worden er twee varianten van het model geïntroduceerd. Naar alle waarschijnlijkheid is de HTC U11 EYEs, of HTC Harmony, een middenklasser. Dit houdt in dat hij over redelijke specificaties beschikt en geschikt is voor vrijwel alle taken, maar wél met een scherp prijskaartje wordt geleverd. Volgens de geruchten wordt het instapmodel geleverd met een Snapdragon 625 processor. Dit terwijl de uitgebreidere variant een krachtigere Snapdragon 660 aan boord heeft. Bij beiden is de werkgeheugen- en opslagcapaciteit identiek. Deze zijn respectievelijk 4 en 64 GB. De opslag is overigens uitbreidbaar met een micro-SD-kaart.

Tegenvaller: bij uitkomst Android 7 Nougat

Over de cameraresoluties is nog weinig bekend. Wel weten we dat de hoofdcamera aan de achterkant geassisteerd wordt door twee flitsers. Onder de camera is een vingerafdrukscanner geplaatst. Aan de voorzijde van het toestel is immers geen plek. Het beeldscherm vult immers vrijwel het gehele oppervlak. Beide versies draaien bij uitkomst vermoedelijk op Android 7 Nougat. Dit is een tegenvaller, aangezien Android 8 Oreo op moment van schrijven al lang en breed beschikbaar is. Momenteel ontvangt de HTC U11, het vlaggenschip dat in maart 2017 werd aangekondigd, bijvoorbeeld de update die de software naar deze nieuwste versie bijwerkt. Mocht er meer bekend worden over de HTC U11 EYEs / HTC Harmony weet je ons te vinden!

Bekijk het laatste nieuws over HTC:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones