HTC U11 is officieel gelanceerd met DxO Mark topscore

HTC U11 is officieel gelanceerd met DxO Mark topscore

HTC lanceert vandaag alweer het tweede vlaggenschip van 2017, de HTC U11. Squeeze is het motto en gaandeweg de presentatie begrijpen we ook waarom! Het schitterende toestel is namelijk ‘waterdicht’ en hoe maak je anders die prachtige foto’s onder water?

HTC stapt dit jaar over van volledig metalen vlaggenschepen naar schitterende glas met aansprekende kleuren. Is het merk nu helemaal terug? Joost mag het weten, vandaag zien we in ieder geval wel een volwaardig vlaggenschip. Een toestel dat voor de jeugd van tegenwoordig 100% van waarde kan zijn. De schitterende smartphone beschikt over de allerbeste camera met een 90 score van DxO Mark. Je kunt met één squeeze de gaafste foto’s maken tijdens het skaten, skiën en als je echt een steady grip zelfs tijdens een bungeejump. Actievelingen onder ons, zoek niet verder!

HTC U11 Squeeze en looks

Nadat we vorig jaar al een concept video te zien kregen via Evan Blass was iedereen toch wel nieuwsgierig geworden naar de invulling die HTC aan het concept zou geven. Uit de presentatie vandaag bleek dat Blass de techneuten bij HTC misschien juist op ideeën gebracht heeft. Hoe dan ook, vandaag presenteert HTC een prachtig vlaggenschip. Het ontwerp van HTC U11 is een kruising tussen de HTC U Ultra en de HTC U Play. Vervolgens heeft HTC de behuizing zelfs beter afgerond zodat het industriële design nog prettiger in de hand ligt. Het Unique Sellingpoint van de nieuw HTC is de combinatie van een voortreffelijke camera met unieke besturing doormiddel van een lief knijpje (Squeeze) of juist iets harder knijpen in je smartphone.

Squeeze is geen gimmick

Het Squeezen van je smartphone klinkt als een slimme truc of gimmick maar na de presentatie van de HTC U11 is het nut zeker duidelijk. De traditionele besturing van bijvoorbeeld een camera is gericht op aanraking, gebaar of geluid. Toch zijn er genoeg momenten waarbij een kneep effectiever is. Zoals bijvoorbeeld onderwater wat geluid en touch niet mogelijk zijn. Jazeker de HTC U11 is bestand tegen water, IP67 certificering. Je kunt het apparaat alleen niet minuten lang onder water laten liggen.

De HTC U11

Tijdens de presentatie gaat HTC niet diep in op de harde specificaties. Iets later waren die wel beschikbaar. Gelukkig zagen wij gisteren al een HTC U11 voorbij schieten op Geekbench. We kunnen je dus vertellen dat de razendsnelle Snapdragon 835 processor wordt bijgestaan met 4 GB aan werkgeheugen. Naast het reguliere model met 4 GB is er een super snel model beschikbaar met 6 GB RAM en 128 GB aan opslag. Helaas is het onduidelijk of dit monster voor alle markten beschikbaar wordt. Het HTC vlaggenschip beschikt over hedendaagse connectiviteit waaronder Bluetooth v4.2 en maximaal LTE Cat. 15. Het toestel heeft een 5,5-inch Quad-HD beeldscherm gemaakt van 3D gebogen Gorilla Glass 5. Er is 64 GB opslagcapaciteit en mocht je meer willen, dan kun je gebruik maken van een microSD-kaart van maximaal 2 TB (in de praktijk dus 256 GB). Boomsound is weer terug en de smartphone beschikt over vier speakers waarmee je ook 3D geluid kunt opnemen. De glimmende smartphone geeft trouwens een super gaaf effect als je tijdens het filmen inzoomt op een geluidsbron, die wordt namelijk geluidstechnisch ook ingezoomd.

 Geekbench HTC U11

Zoals je mag verwachten van een HTC toestel beschikt de HTC U11 over een uitstekende camera. Het Taiwanese vlaggenschip is zelfs uitgeroepen tot de beste camera smartphone door de gerenommeerde camera testsite DxO Mark. De hoofdcamera is een 12-megapixel f/1.7 camera met Ultra focus, OIS, BSI en natuurlijk een dual tone LED flitser. Het toestel beschikt over een vijf ass stabilisatie systeem waardoor je de meest stabiele 4K films maakt in vergelijking tot andere smartphones. Voor selfies beschikt het vlaggenschip over een uitstekende 16-megapixel camera met EIS en een 150 graden breedhoeklens zodat je iedereen op je selfie krijgt.

In specifieke regio´s is de HTC U11 vanaf volgende week beschikbaar. Volledige distributie van de schitterende vlaggenschepen begint vanaf het begin van juni. Zeer waarschijnlijk zit Nederland niet bij de vroege regio´s dus je moet nog heel even wachten.

Wat denk jij, is het ooit grote merk uit Taiwan nu eindelijk weer back in the game? Geniet van de foto’s.

HTC Squeeze

HTC U11 slank HTC U11

HTC U11 HTC U11 IP67 HTC U11 BoomsoundHTC U11 BoomSound HiFi HTC U11 back

Bekijk het laatste nieuws over HTC:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones