HTC U Ultra langs TENAA en Geekbench, HTC U-1w

HTC U Ultra langs TENAA en Geekbench, HTC U-1w

De HTC U Ultra werd deze gecertificeerd door TENAA. Het zal dan ook niet lang meer duren voor de smartphone in de Chinese winkels ligt. Het vlaggenschip met modelnummer HTC U-1w zien we vandaag ook terug op Geekbench.

HTC lanceerde halverwege januari de HTC U Ulta en HTC U Play. De telefoons lagen niet direct in de winkels, maar dit kan niet lang meer duren. Via HTC en verschillende andere sites kun je het tweetal alvast reserveren en verschillende websites melden een levertijd van 7 dagen. Ondertussen is de eerst benchmark test van het vlaggenschip ook al binnen gekomen. De U Ultra scoort behoorlijk hoog bij de single-core maar lager bij multi-core.

HTC U Ultra snel in de Chinese winkels

De certificering door TENAA van de U Ultra (HTC U-1w) betekent, dat de Taiwanese fabrikant het toestel een dezer dagen ook in China uitbrengt. De glimmende vlaggenschepen maakte indruk tijdens de lancering. De telefoon met prachtige glazen behuizing heeft een totaal ander ontwerp dan dat we van HTC gewend zijn. Toch zeggen de lovende reacties weinig. De fabrikant lanceerde vorig jaar de HTC 10 die ook lovend werd ontvangen. De 10 werd zelfs als beste cameratelefoon van dat moment beoordeeld door DxO Mark. Het mocht helaas niet baten, de telefoon deed het niet zo goed. Hopelijk kunnen de prachtige U toestellen hier verandering in brengen.

HTC U-1w / HTC U Ultra TENAA

Geekbench score HTC U-1w

Vandaag zien we niet alleen de certificering van de telefoon in China. We hebben ook een Geekbench score te pakken van de HTC U Ultra. De telefoon wordt aangedreven door een Snapdragon 821 processor. De quad-core is maximaal geklokt op 2,15 GHz zien we bij TENAA. Geekbench laat een kloksnelheid zien van 2 GHz. Regelmatig laat Geekbench de laagste kloksnelheid zien, dat wil zeggen dat de HTC U Ultra twee 2,15 GHz kernen en twee 2 GHz kernen heeft.

Het toestel scoort 1.623 bij de single-core en 3.700 bij multi-core. Het is echter de allereerste score van de HTC U Ultra en helaas zijn hieruit geen conclusies te trekken. Ter vergelijking hebben we beneden de scores van enkele Snapdragon 820 aangedreven HTC 10 modellen gezet. Scores die nogal variëren.

HTC U-1w

Benchmark scores HTC 10

Ultieme camera ervaring met de HTC U Ultra

Naast een schitterend ontwerp, is dit vlaggenschip ontworpen voor schitterende foto’s. De beste smartphone camera van 2016, uit de Google Pixel, tref je ook in deze telefoon. Daarnaast heeft HTC de 12-megapixel f/1,8 HTC UltraPixel camera uitgerust met PDAF, laser focus, OIS en BSI. De cameralens wordt beschermd door super sterk saffierglas. Je hebt een zeer uitgebreid camera menu en kunt foto’s opslaan in RAW formaat zodat je ze optimaal kunt bewerken. Selfies maken wordt veel te leuk met deze telefoon. De 16-megapixel f/2.0 camera voor selfies beschikt over een UltraPixel modus en BSI sensor. Dankzij de panorama selfie mis je geen enkele vriend meer in je foto’s.

De HTC U Ultra is ontworpen om letterlijk en figuurlijk “het beste van jou te reflecteren.” De smartphone heeft een schitterend glazen design waarop licht prachtig weerkaatst. De afgeronde oppervlaktes van de telefoon vouwen zich naadloos in elkaar. Het toestel beschikt over een kunstmatige intelligentie assistent, AI assistent, Sense Companion. Een persoonlijke assistent die je elke dag beter leert kennen en je suggesties kan geven over het weer of verkeer. Boven het 5,-inch Quad-HD beeldscherm tref je een specials venster voor deze AI assistent.

HTC U Ultra Sense Companion screen

Bestel nu de HTC U Ultra voor 799 euro en kies de blauwe of zwarte telefoon. De HTC U Play is ook in de pre-order te bestellen. Je koopt de U Play voor 499 euro.

Bekijk het laatste nieuws over HTC:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones