17 februari 2015 door in HTC.

Behalve de HTC One M9/Hima zouden we volgende maand ook weleens een goedkopere variant van het huidige toestel kunnen verwachten. Tenminste, dat beweert @upleaks. Het zou gaan om een middenklassetoestel onder de naam HTC One M8i.

De One M8i zou op dezelfde dag als de opvolger van de HTC One M8 gepresenteerd worden. Wat betreft specificaties zal de One M8i niet veel verschillen van de One M8, behalve in de prijs.

Details

Volgens @upleaks krijgt de telefoon 5-inch full HD-scherm. Aan de achterkant vinden we een Duo Camera: een 13 megapixelcamera, gecombineerd met een 2 megapixelcamera. Daarmee kunnen foto’s achteraf gedeeltelijk onscherp gemaakt worden. Dat komt in plaats van de vertrouwde 4 UltraPixel-camera. De frontcamera telt 5 megapixels.

Onder de motorkap draait een Qualcomm Snapdragon 615-processor, tegenover de Snapdragon 801 die we in de reguliere One M8 terugzien. Deze heeft twee quad-core processoren aan boord. De processor wordt ondersteund door 2 gigabyte aan werkgeheugen, ondersteund door 16 gigabyte aan opslaggeheugen. Dat is uitbreidbaar met microSD.

Verder

Het toestel zou ook de vertrouwde BoomSound-speakers aan de voorkant hebben. Wat betreft de batterij is de capaciteit niet helemaal duidelijk, in ieder geval minder dan 3000 mAh. Het toestel draait op 5.0 Lollipop, Android’s nieuwste besturingssysteem, met de Sense 7.0 Skin van HTC. Wat betreft de afmetingen/gewicht, zal het toestel niet veel verschillen.

Het toestel heeft een metalen behuizing en komt beschikbaar in grijs, goud en zilver en zal sowieso een Europese release krijgen. Wat betreft de prijs weten we nog niks. De One M8 zelf ligt in de schappen voor 440 euro.

Op 1 maart houdt HTC een persconferentie tijdens het Mobile World Congress in Barcelona.

Geef een reactie


nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones