HTC voegt nieuwe functies toe aan Edge Launcher

HTC voegt nieuwe functies toe aan Edge Launcher

HTC heeft diens Edge Launcher app uitgebreid. Het is nu mogelijk om nieuwe apps aan het snelmenu toe te voegen. Ook kun je de volgorde wijzigen. De nieuwe functionaliteiten zijn compatibel met de HTC U11 en HTC U11 Plus.

Gelijktijdig met de HTC U11 Plus werd ook de Edge Launcher app uitgebracht. Hiermee kun je door middel van Edge Sense een snelmenu openen welke aan de zijkant van je telefoon verschijnt. Je vindt hier veelgebruikte apps welke je door middel van knijpbewegingen kunt opstarten. Zodoende kun je het toestel met één hand besturen. Vandaag brengt HTC een update voor de app uit. Na het installeren hiervan kun je zelf apps aan het snelmenu toevoegen, alsmede de volgorde wijzigen. Je doet dit door je vinger iets langer dan gebruikelijk op een app te leggen, en hem vervolgens te verschuiven naar waar je maar wilt. Ook kun je meerdere snelkoppelingen instellen. Je hebt nu keuze uit een batterijbesparingsmodus, vergrendeling knop alsmede Wi-Fi hotspot functie.

Als kers op de taart kun je Edge Launcher nu ook via je vergrendelingsscherm bedienen. Let wel: je moet nog steeds een vingerafdruk, pincode of patroon invoeren vooraleer je daadwerkelijk het beeldscherm ontgrendelt. De vernieuwde Edge Launcher is vanaf vandaag in de Google Play Store te downloaden. Let wel: bovenstaande functie werkt alleen als je een HTC U11 of HTC U11 Plus hebt.

De opkomst van Edge Sense en Edge Launcher

Edge Sense werd in maart 2017 uit de doeken gedaan tijdens de presentatie van de HTC U11. Het is voor zover wij kunnen nagaan de eerste telefoon welke over een aanraakgevoelige zijkant beschikt. Daar waar men eerst in de veronderstelling was dat Edge Sense een gimmick zou zijn, komen mensen daar de laatste tijd steeds vaker op terug. We horen van alle kanten verhalen dat mensen binnen de kortste keren gewend zijn aan het gemak van de functie. Je kunt zodoende het toestel bijvoorbeeld activeren door in de zijkant te knijpen, of bijvoorbeeld de camera te lanceren. HTC zet vol in op de functionaliteit door meer toestellen met de functie uit te rusten, waarvan de HTC U11 Plus de meest recente is.

HTC U11 Plus

Over de HTC U11 Plus

De HTC U11 Plus is een uitgebreide variant van de HTC U11. Voor 799 euro krijg je een rappe alleskunner welke onder meer over Edge Sense beschikt. Als kers op de taart is de behuizing voorzien van IP68-certificaat waardoor in de regen bellen geen enkel probleem is. Het scherm meet 6.0″ in de diagonaal en heeft vrijwel geen randen, ook wel bezels genoemd. Derhalve is de beeldverhouding 18:9 bij een QHD-resolutie, oftewel 1440 bij 2880 pixels. Zodoende ogen apps, films en games haarscherp. Onder de motorkap wordt hij aangedreven door een rappe Snapdragon 835 processor waardoor apps binnen no time ingeladen worden. Ook kun je prima kiekjes met de HTC topper schieten dankzij de hoofd- en selfie-camera welke respectievelijk 12 en 8 megapixels aan kwaliteit bevatten.

Bekijk het laatste nieuws over HTC:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones