Huawei belooft twee jaar lang snelle updates

Huawei belooft twee jaar lang snelle updates

Huawei geeft ons een goede reden waarom onze volgende mobiele telefoon van de Chinese smartphoneproducent zou moeten zijn. Het bedrijf belooft dat het consumenten twee jaar lang updates uitrolt waarin de nieuwste functies en beveiligingspatches zijn verwerkt. Zo wil de smartphonemaker de best mogelijke gebruikerservaring bieden.

Dat schrijft Taylor Wimberly, de belangrijkste PR-man van Huawei op zijn Google+-pagina.

Ambities van Huawei

Huawei is een Chinese smartphoneproducent dat hard aan de weg timmert. De afgelopen jaren heeft het bedrijf samen met dochteronderneming Honor een indrukwekkend en divers assortiment aan mobiele telefoons opgebouwd. Denk bijvoorbeeld aan degelijke budget- en midrange toestellen als de Honor 5C en Honor 7, maar ook aan de Huawei P8 en Huawei P9. De laatste twee toestellen vielen beide in de prijzen bij de jaarlijkse uitreiking van de EISA Awards, ereprijzen voor fabrikanten die zich weten te onderscheiden op een drukke en concurrerende smartphonemarkt.

Daarnaast steekt Huawei zijn ambitie voor de komende jaren niet onder stoelen of banken: het wil binnen nu en vijf jaar de grootste smartphoneproducent ter wereld worden. Het huidige aandeel van het bedrijf wordt geschat op een kleine 10%. Daarmee behoort Huawei samen met Apple en Samsung tot de grootste smartphonemakers ter wereld. Aankomende herfst gaat het bedrijf een smartphone op de markt brengen die Google VR-platform Daydream gaat ondersteunen. Mogelijk is dat de Huawei Mate S2 waar we eerder deze week al het een en ander over hoorden, maar dat is pure speculatie op dit moment.

Eerder hoorden we geruchten over dat Huawei zijn eigen besturingssysteem aan het maken was om zo minder afhankelijk te zijn van Android. Al snel na het verschijnen van dit verhaal werd het bericht de kop ingedrukt. Wat geen verzinsel is, is dat Huawei druk doende is om zijn Android-schil Emotion UI of EMUI te verbeteren. De afgelopen jaren heeft het bedrijf veel kritiek te verduren gekregen op de skin, bijvoorbeeld omdat een appdrawer ontbreekt en het niet echt op Android lijkt. EMUI 5.0 moet beter aansluiten bij de wensen en behoeften van Westerse consumenten, zo vertelde Li Changzhu onlangs tegenover de pers.

Huawei P9

Snelle updates

Topman Taylor Wimberly geeft nog een reden waarom onze volgende smartphone van Huawei zou moeten zijn. Hij belooft dat zijn bedrijf twee jaar lang snelle updates gaat uitbrengen. Zo beschikken gebruikers altijd over de nieuwste functionaliteiten, worden bugs geplet en potentieel gevaarlijke beveiligingslekken snel en effectief gedicht. Op deze manier wil Huawei de best mogelijke gebruikerservaring bieden die denkbaar is.

Wimberly stelt dat klanten het eerste jaar gegarandeerd ten minste eens per drie maanden een update of patch tegemoet kunnen zien. Daarna gaat Huawei nog steeds actief door met zijn updatebeleid, maar lijkt deze minder frequent te worden. Zo zegt de topman dat de daarop volgende updates verschijnen al naar gelang er zich beveiligingsrisico’s opdoen.

Deze belofte zal als muziek in de oren klinken bij de Consumentenbond. De consumentenbelangenorganisatie voert al een hele tijd strijd tegen fabrikanten om hun gebrekkige updatebeleid. De Bond spande begin dit jaar een kort geding aan tegen Samsung om een betere informatie- en inspanningsplicht af te dwingen als het gaat om updates voor het besturingssysteem. De rechtbank van Amsterdam deed de zaak van de hand, omdat in zijn ogen een ‘spoedeisend belang’ ontbrak. In de Verenigde Staten voeren de Federal Communications Commission (FCC) en Federal Trade Commission (FTC) momenteel een onderzoek uit naar het updatebeleid bij acht hardwarefanrikanten en zes providers.

Honor 8 in aantocht

De mededeling van Wimberly volgt aan de vooravond van de Europese lancering van de Honor 8. Deze wordt naar verluidt op woensdag 24 augustus officieel aangekondigd, al is dat nog altijd niet officieel bevestigd. Het nieuwste vlaggenschip van dochteronderneming Honor heeft onder meer een 5.2 inch IPS LCD-display met FHD-resolutie, 2.3GHz HiSilicon Kirin 950 octa-core processor, 3GB of 4GB aan werkgeheugen, 32GB of 64GB intern geheugen, 12 en 8 megapixelcamera, vingerafdrukscanner, 3000 mAh batterij met Fast Charging en Android 6.0 (Marshmallow).

Kijk jij al uit naar het nieuwste vlaggenschip van Huawei?

Honor 8

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones