Huawei CEO wenst QHD scherm, Huawei toch overstag?

Huawei CEO wenst QHD scherm, Huawei toch overstag?

Huawei CEO, Richard Yu, luidt misschien wel het einde van een Full-HD tijdperk in. Zei hij vorig jaar nog dat hij de voordelen van een Quad-HD scherm voor zijn smartphones niet zag, deze week laat de CEO weten dat hij tot inkeer is gekomen. In een post op Weibo, een Chinese equivalent van Twitter, laat Yu weten dat hij vorig jaar nog van oordeel was dat hij geen 2K apparaat zou kopen aangezien. Het voordeel in pixels woog niet op tegen het nadeel in accuverbruik van die schermen. Hij heeft zijn gedachten veranderd en wil in zijn volgende smartphone toch echt QHD-scherm hebben omdat hij van VR houdt.

Huawei zweerde bij Full-HD schermen

De pas gelanceerde Huawei P9 en de P9 Plus hebben beide een FHD beeldscherm en tijdens de lancering werd ons nog vertelt dat dit voor het menselijk oog meer dan genoeg is. Huawei merkte ‘terecht’ op dat QHD schermen ook nog een forse aderlating voor de accu zijn en dat het bedrijf daarom kiest voor een langere duur van de accu in het nadeel van pixels voor onze ogen. Toch heeft de CEO van Huawei deze week het tegendeel gepost. Tijdens een discussie op Weibo beantwoorde hij de vragen van gebruikers met betrekking tot QHD. Hij erkende dat hij vandaag de dag een 2K scherm zou verkiezen boven een 1080p. Verder vertelt Yu dat Huawei grote inspanningen levert om een technologische doorbraak te bereiken. Zou die te maken kunnen hebben met een nieuw type beeldscherm?

Wat heeft de voorkeur van Huawei’s CEO naar QHD gehaald?

QHD en FHD zijn al enige tijd onderwerp van verschillende discussies. Wij wisten al dat het menselijk oog het verschil tussen QHD en FHD beeldscherm niet echt kan waarnemen. Die visie gaat uit van normaal smartphone gebruik en is achterhaald geraakt door de entree van de Virtual Reality (VR) in smartphoneland. Met de komst van VR-brillen, van bijvoorbeeld Google maar ook Samsung en HTC, is de waarneembaarheid van pixels veranderd. Toestellen worden op korte afstand van het oog geplaatst bij deze brillen, waardoor een verschil in pixels beter zichtbaar zijn. Vandaar dat de heer Yu liever kiest voor een QHD scherm. Niet geheel toevallig ook, want Huawei aankondigt recent aan dat het een eigen VR-bril zal uitbrengen. Neemt Huawei officieel afscheidt van zijn geliefde FHD schermen?

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones