Huawei Fast Charge: weer 48% accu na één kopje koffie

Huawei Fast Charge: weer 48% accu na één kopje koffie

Stel je voor dat je smartphone accu leeg is en nadat je even een kopje koffie bent gaan halen op kantoor is het toestel weer voor de helft vol. Onmogelijk? Nee, het kan! Tenminste met de nieuwe Fast Charge oplaadtechnologie van Huawei. De Chinese fabrikant toont haar super snelle oplaadtechnologie waarschijnlijk op het Mobile World Congress te Barcelona.

Huawei toonde te snelle oplaad technologie al in november 2015 meldt GizmoChina. Huawei’s Watt Lab heeft een nieuwe oplaadtechnologie ontwikkeld waarbij je een accu binnen 5 minuten weer tot 48% kun opladen. Terwijl jij even een kopje koffie of thee gaat halen wordt de lithium-ion accu in 5 minuten tot bijna 50% opgeladen. Super snelle Fast Charge waarbij er vermoedelijk sprake is van een nieuw type accu.

Nieuwe Huawei Fast Charge oplaadtechnologie

Huawei laat deze week haar nieuwste super snelle fast charge techniek zien. In de onderstaande video is de nieuwe techniek te zien. De video is deze week door Huawei gepubliceerd. De film toont een nieuwe techniek waarbij een smartphone accu van 3.000 mAh binnen vijf minuten wordt opgeladen tot 48%! Het zou zo maar eens kunnen dat de Chinese fabrikant haar nieuwe snel oplaadtechnologie zal demonstreren op het Mobile World Congress (MWC 2018) in Barcelona eind volgende maand. De techniek dateert al uit 2015 en hopelijk heeft Huawei een methode gevonden om de oplader kleiner te maken. De meeste smartphone van tegenwoordig hebben de accu volledig ingebouwd en geen afneembare achterkant meer.

Huawei Watt Oplaad techniek

Nieuwe type accu voor Huawei oplaad technologie

Waarschijnlijk kan de nieuwe technologie van Huawei niet worden toegepast op de huidige smartphone accu’s. Al zullen de eigenaren van een Huawei P10 of Huawei Mate 10 Pro niet zo klagen over hun oplaad snelheid. De Huawei Mate 10 Pro kun je al volledig opladen in 90 minuten. De nieuwe oplaadtechniek van Huawei heeft namelijk niet alleen met het opladen te maken. De techniek betekent waarschijnlijk een nieuw soort accu. In de video legt Huawei uit dat de moleculaire structuur van het accu materialen is veranderd. Deze verandering heeft zowel fysieke als chemische opslagcapaciteit voor lithium-ionen tot gevolg. Hierdoor heeft de accu een hoge oplaadefficiëntie terwijl de levensduur van de accu niet wordt beïnvloedt.

De nieuwe technologie lijkt daardoor eerder gebaseerd op een nieuw soort accu dan op een snelle manier waarop traditionele accu’s worden opgeladen. Nieuwsgierig naar de nieuwe techniek? In de onderstaande video legt Huawei de techniek uit.

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste aanbieding
Apple telefoons
Samsung telefoons
Huawei telefoons
Sony telefoons
LG telefoons
Nokia telefoons
Honor telefoons
Alle mobiele telefoons